For meg fungerer nettstudier utmerket. Det er deilig å kjenne følelsen av mestring.

Andreas Kokkvoll (29) holder til i Elverum. Han er i full jobb, har samboer og en liten datter på en måned, og studerer i tillegg grafisk design på Noroff Nettstudier.

Man må tørre å jobbe utenfor komfortsonen og ikke bare jobbe med det man føler seg trygg på. Andreas Kokkvoll

Å studere på nett gir meg mulighet til å få en høyere utdanning, og samtidig opprettholde en stødig økonomi, sier Andreas.

Grafisk design gir meg mulighet til å utforske kreativiteten, og samtidig lære å utvikle produkter ut fra ideer man har. Mye av spenningen ligger i at man må tørre- tørre å jobbe utenfor komfortsonen og ikke bare jobbe med det man føler seg trygg på.

Struktur og planlegging

Det er ikke noe tvil om at 29-åringen lever en hektisk hverdag. Noen dager strekker ikke timene til.

Jobb, familie, jobb. Studiet må tilpasses hverdagen. Med god planlegging kan jeg identifisere dager hvor jeg ikke har tid til å studere og med det planlegge å gjøre mer andre dager.

Studenthverdagen min varierer fra dag til dag. En vanlig dag kan være at jeg står opp 06.30, og forbereder morgenfrokost og kaffe, sammen med min datter og samboer. Jeg drar på jobb frem til 16:00, deretter er det middag og sosialt samvær med familien. Fra ca. kl. 18 prøver jeg å klemme inn noen gode timer med studier før Ole Lukkøye kommer, ler han.

«"

Fra tomt til fullt hode

Det som har vært mest interessant, er veien fra et tomt hode til et fullt hode med ideer som kommer ut i en eller annen form. Om det er nettside, melkekartong eller en ny kjøkkenkniv. Jeg vil tørre å påstå at alt man lærer gjennom studiet er matnyttig, uansett hvilket nivå man er på, trenger man oppfrisking.

Oppfølgingen gjennom studiet er også utrolig bra. Andreas Kokkvoll

Ifølge 29-årigen er ikke grafisk design bare sirkler og trekanter, det handler også om psykologien bak.

Hva får folk til å feste blikket eller utforske det du har laget nærmere?

Oppfølgingen gjennom studiet er også utrolig bra. Det virker som det er dyktige folk som er med på å tilrettelegge for oss. De er også veldig enkle å ha med å gjøre, sier Andreas.

«Dytten i ryggen»

Nettstudier er krevende og ikke for alle. Såpass ærlig må jeg være. Nettstudier krever mye av deg. Du må ha gjennomføringsevne, struktur og motivasjon. Samtidig kan nettstudier være «dytten i ryggen» man trenger for å strukturere seg enda mer. Vurderer du nettstudier? Hopp ned fra gjerdet og grip muligheten, det kan åpne mange nye dører og du vil lære mye om deg selv, sier han.

Etter at Andreas har levert sin siste oppgave hos Noroff håper han at en eller annen bedrift ønsker å ta han inn i varmen.

Jeg kan også tenke meg å jobbe som freelancer ved siden av jobben jeg har i dag. Da kan jeg senke skuldrene uten å ha noe økonomisk press, noe som kanskje vil gi meg tiden jeg trenger til å utvikle meg enda mer, avslutter han.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top