27-åringen studerer frontend-utvikling. – En perfekt kombinasjon for meg som er over gjennomsnittet glad i det estetiske, sier hun.

Frontend-utvikling er først og fremst et spennende fagfelt fordi bransjen er i konstant og rask utvikling. Jeg elsker at man hele tiden kommer over nye utfordringer. Dette fører igjen til en konstant utvikling og en bratt læringskurve, sier Marie Røgler (27).

For henne var det ikke noe alternativ å slutte i jobben for å begynne å studere, og hun valgte derfor nettstudier.

For meg har nettstudier fungert veldig bra. Marie Røgler

For meg passer nettstudier perfekt. Ingen obligatoriske oppmøter og man strukturerer arbeidet og studiehverdagen helt selv. Det krever en god mengde selvdisiplin og struktur for å klare det. For meg har det fungert veldig bra, sier hun.

Spissere kompetanse innenfor teknologibransjen

Marie valgte frontend-utvikling fordi hun alltid har likt å jobbe digitalt og ønsket en spissere kompetanse innenfor teknologibransjen.

Frontend-utvikling virket også som det perfekte skjæringspunktet mellom å jobbe teknisk og visuelt. En perfekt kombinasjon for meg som er over gjennomsnittet glad i det estetiske og som fra før har en utdanning innen design, sier hun, og fortsetter:

Det er en bransje som byr på mange spennende arbeidsoppgaver og et fagfelt jeg har inntrykk av at man hele tiden får muligheten til å videreutvikle seg.

Struktur- og rutinemenneske

27-åringen er strukturert, og et skikkelig rutinemenneske. Det kommer godt med som nettstudent.

– Dagene jeg sitter med studiet hele dagen har jeg lagt opp som en arbeidsdag. Jeg jobber hjemmefra og bruker derfor ingen tid på reising. Jeg er strukturert og har faste morgenrutiner, spiser lunsj til et bestemt tidspunkt og har små pauser fra tid til annen i løpet av dagen. Hver mandag bruker jeg på å få en god oversikt over hva jeg skal igjennom i løpet av uken og setter opp et timeestimat.

Det er veldig god oppfølging fra faglærerne. Marie Røgler

– Hvordan er oppfølgingen som nettstudent?

Det er veldig god oppfølging fra faglærerne. De gir gode og konstruktive tilbakemeldinger på innleveringer og det har aldri vært et problem å komme i kontakt med dem. Jeg kunne sikkert ha brukt lærerne enda mer enn hva jeg gjør, jeg henvender meg litt for ofte til min samboer, Theo, som er app-utvikler og er en god sparings partner, smiler Marie.

Vær nysgjerrig og still masse spørsmål

Når jeg er ferdig med studiet håper jeg at det åpner seg en rekke nye dører og at fremtiden byr på mange spennende utfordringer. Det ideelle for meg ville vært å jobbe parallelt med design og utvikling. Etter endt utdanning snakker jeg forhåpentligvis begge språk, altså design og utvikling, og kan være en god ressurs når det kommer til det tekniske og visuelle, sier Marie.

Til slutt, hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Skap gode arbeidsrutiner og jobb strukturert fra starten av. Vær nysgjerrig og still masse spørsmål både til lærere, medstudenter og andre personer du omgås med. Oppsøk også gjerne personer i fagmiljøet for å få en innsikt i hvordan arbeidshverdagen deres ser ut. Utenom det; nyt studiet og sug til deg mest mulig lærdom, avslutter Marie.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top