33-åringen lærer å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer gjennom studiet.

Jeg hadde allerede litt erfaring fra bransjen, men ønsket å få en enda dypere forståelse av hele pipelinen, for å bli mer attraktiv for fremtidige arbeidsgivere, sier Mark Heckford (33).

Han studerer interaktive medier-spillNoroff Nettstudier. Selv er han fra Storbritannia, men bosatt i Grimstad.

33-åringen vant nylig prisen «Best Visual Design» under Norwegian Game Awards, for bacheloroppgaven Vilse, som han laget sammen med en annen student. 

Se prosjektet deres her:

Enorme forbedringer gjennom studiet

Da jeg først flyttet til Norge hadde jeg et par venner som studerte spilldesign på Noroff. Noen ganger hjalp jeg dem ved å prøve noen av prosjektene deres. Etter litt tenkte jeg at «jeg kan gjøre dette», og begynte selv å studere spilldesign, ler han.

Bachelorstudiet i interaktive medier-spill fokuserer på underholdningsteknologier og kreative næringer som et kompetansefelt. Det kan brukes på flere områder, blant annet grensesnitt- og interaksjonsdesign, digitale spill, og animasjon.

Mark forteller at han har gjort enorme forbedringer med tanke på sine kunst- og designskills gjennom studiet.

I tillegg har jeg lært flere universelle ferdigheter som jeg setter stor pris på, som prosjektledelse og kritisk vurdering av mitt eget arbeid. Jeg har også lært å takle utfordringene og fordelene ved å jobbe i team med blandet erfaring og aldre, sier han.

De beste lærerne har vært de som har presset meg til alltid å bli bedre, selv om noe arbeid var «flott». Om det så bare var en ting jeg kunne se på eller forbedre.

Ikke prokrastiner og hold fokus

Som student med mye erfaring i remote-arbeid var overgangen til nettstudiene ikke så stor.

Man har mye fleksibilitet, så å sørge for å ikke prokrastinere og holde fokus er nøkkelen, sier 33-åringen.

Å ha et stort fellesskap av studenter på tvers av forskjellige studier gjør at det alltid er noen å brainstorme med, når som helst på døgnet.

Ved siden av studiene jobber Mark som esport og arrangementskonsulent. 33-åringen studerer hjemmefra, men har også vært innom campus i Kristiansand flere ganger.

Du kan finne all teknologien du trenger på campus. Det er mange grupperom å bruke, til og med et par innspillingsstudioer. Det er ikke bare hardt arbeid, men en haug av morsomme steder å slappe av og gjøre seg klar for neste time, sier han engasjert.

I løpet av studietiden har han fått god kontakt med flere av de han studerer sammen med.

Vi var faktisk på Escape Room sammen i Kristiansand, flere nettstudenter ble med. Vi klarte faktisk å lære mye om leveldesign, settbygging, og mye mer. Mest av alt var det en fantastisk dag hvor klassen gikk fra å være mennesker du noen ganger jobber med, til faktiske venner, avslutter han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top