Hele tre tidligere Noroff-studenter er nominert til Spellemannprisen 2023, en av dem er Remi André Nygård og bandet hans Inculter.

Inculter er et norsk thrash metal-band fra Fusa. Siden oppstarten i 2012 har bandet gitt ut tre album. De er nå nominert i kategorien «metal» med sitt album Morbid Origin. Spellemannprisen er en prisutdeling til norske musikkartister som har utmerket seg på en positiv måte det foregående året. Vi har tatt en prat med Remi om nominasjonen, musikkarrieren og studietiden på lyd- og musikkproduksjon.

– Gratulerer med nominasjonen til Spellemannpris! Hvordan føles det å bli anerkjent på denne måten?

– Mange takk! Det er selvfølgelig veldig hyggelig, og ikke minst uventet. Inculter er jo et relativt lite band, på et nokså lite plateselskap, i en ganske snever sjanger, så nominasjon til Spellemann er ikke noe man bør forvente. Det finnes jo mange mye større band enn oss som slapp gode album i 2023, så da blir det jo litt ekstra stas når det skjer, sier han.

Remi håper at nominasjonen kan være med å booste promoteringen av albumet og at det kan bidra til at flere oppdager musikken deres.

– Vi håper jo på at det får flere folk til å sjekke ut musikken vår og møte opp på konserter og lignende. Da lover vi at de ikke skal bli skuffet!

Studietiden på Noroff

Remi valgte å studere på Noroff fordi han likte å produsere og mikse sin egen musikk. Han forteller at studietiden gjorde han mye dyktigere til å mikse og produsere, noe som har hatt stor innvirkning på musikkarrieren.

Deler av Inculter sitt forrige album ble spilt inn i Noroff sitt studio.Remi André Nygård

– Deler av Inculter sitt forrige album ble spilt inn i Noroffs studio. Albumet vekket interesse over hele verden og førte til at vi fikk reise rundt i Europa for å spille på kule festivaler, forteller Remi.

– Hva i din musikkarriere er du mest stolt av å ha oppnådd?

– Hmm, godt spørsmål. Jeg hadde nok en tendens til å bli mer stolt da jeg var yngre, så jeg husker at jeg var veldig stolt da vi gav ut vår første demo som 14-åringer og fikk spille på Bergens kuleste metalfestival. Demoen ble solgt ut samme kvelden og mange av de som stod i publikum spilte i band som vi var veldig fan av.

Han fortsetter:

– Ellers er jeg mest stolt av at vi har fulgt vår egen stil på vårt siste album. Vi har gått for en litt annen stil enn tidligere og ikke latt oss begrense av andres forventninger. Deretter ble vi nominert til Spellemannpris for albumet.

Tre tidligere studenter nominert

Tidligere Noroff Student Michelle Ullestad er nominert i kategorien «årets låtskriver», mens Morten Gillebo er nominert til «årets produsent».

Linjeleder på studiet lyd- og musikkproduksjon, Herbrand Larsen, forteller at han er veldig stolt over at studenter fra Noroff gjør det så bra i musikkbransjen.

– De har jobbet hardt for å oppnå dette, så det er veldig fortjent. En Spellemann-nominasjon er en anerkjennelse av at det du gjør er bra. Dette er noe de har oppnådd på egen hånd, men vi håper og tror at utdanningen på Noroff har bidratt til å bringe dem dit de er nå, sier han.

– På studiet jobber vi mye med praktiske oppgaver som låtskriving og produksjon, og for å bli dyktig på dette må man gjøre det mange ganger. Dette er noe disse tre gjorde mye av de to årene de gikk på Noroff, fortsetter Herbrand.

De har jobbet hardt for å få dette til, så det er veldig fortjent.Herbrand Larsen

Linjeleder på studiet lyd- og musikkproduksjon, Herbrand Larsen.


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top