ELLA A er aktuell i Melodi Grand Prix med låten «Waist»: - Studiene var en stor investering for fremtiden min.

Ella Antonia (24) har tidligere studert lyd- og musikkproduksjon ved Noroff. Lørdag 21.januar står hun på scenen i delfinalen med låten «Waist».

Gratulerer med plass i årets Melodi Grand Prix! Hvordan føles det?

Det er ekstremt stas! MGP er ikke noe jeg har vurdert i karrieren min, så tilbudet kom litt brått på. Svaret var ja med en gang, jeg tenkte «hvorfor ikke?». Å bli anerkjent for kunsten sin er noe av det beste man kan oppleve etter så mange år med hardt arbeid, forteller hun.

Å bli anerkjent for kunsten sin er noe av det beste man kan oppleve etter så mange år med hardt arbeid. ELLA A

ELLA A har øvd siden oktober og innrømmer at hun er litt nervøs for opptreden på lørdag, ettersom det er mye som skal være på plass. Hun har selv vært med på å lage koregrafi, i tillegg til å bestemme klær, konsept og lys.

Jeg er litt kontrollfreak og ekstremt opptatt av å gi publikum noe unikt, jeg har derfor hatt en finger med i alt. Jeg er den aller første brasilianske som opptrer i MGP og skal opptre med en låt som tilhører den brasilianske sjanger. Dette gjør det spesielt viktig for meg å ha stålkontroll på alt, forteller artisten.

ELLA A er født og oppvokst i Belo Horizonte i Brasil og startet som sopran i det anerkjente koret Palácio das Artes som 12-åring. Et år senere flyttet hun til Tromsø sammen med sin mor. Hun holdt på med opera til hun var rundt 17, deretter gikk musikken hennes mer i retningen pop.

En reise vi deler sammen

Artisten trekker frem samholdet hun har med sine faste dansere og koreografer som sin styrke i konkurransen. De har jobbet sammen lenge og hun føler seg veldig trygg på dem.

Det føles som en reise vi deler sammen. Alle emosjonene er delt og vi kommer til å være der for hverandre uansett. Den «connection» og tilliten vi har bygget opp sammen er veldig spesiell, sammenlignet med artister som har tilfeldige dansere.

Låten hennes «Waist» har en selvsikker og feminin energi.

Den handler om det øyeblikket der man vet at man vil ha noen og bestemmer seg for å «gå for det».

Artisten avslører at «Waist» egentlig ikke ble laget med tanke på deltagelsen i Melodi Grand Prix.

Låten ble ikke laget under øktene i songwriter kampen jeg var på. Jeg kom veldig godt overens med Tristan (låtskriver/vokalprodusent) og Tim (produsent) og vi bestemte oss derfor for å lage en demo etter en av øktene. Låten «Waist» ble til en gang rundt midnatt, rett før studio stengte.

Hun forteller at Tim og Tristan egentlig ikke ønsket å sende inn låten, siden de mente den var «for mye» for MGP. ELLA A insisterte likevel på at de skulle sende den inn, noe som viste seg å være lurt.

Nettverket studiene gav meg er gull verdt

ELLA A forteller at det var lærerikt og gøy å studere lyd- og musikkproduksjon på Noroff, men det var også tøft ettersom hun ikke hadde noe erfaring med musikkproduksjon fra før.

Du må tørre å ikke ha en plan B. Når du kun har en plan A, så er dette ditt eneste valg for å lykkes» ELLA A

Jeg var en av de som ikke hadde noen som helst erfaring med produksjon fra før av, så det var en del å ta tak i. Studiene var en stor investering for fremtiden min, uten tvil.

ELLA A fikk mye tid i studio under studiene og hun fikk tid til å finne ut av sitt eget sound og image. Den tidligere studenten snakker varmt om faglærerne ved Noroff, som hun også har hatt kontakt med etter studiene.

Jeg fikk konstant veiledning av erfarne folk som jeg kunne stole på. Lærerne var ekstremt hjelpsomme og er fortsatt ekstremt hjelpsomme nå også om det trengs. Nettverket studiet gav meg er også gull verdt, forteller ELLA A.

Hvilke råd vil du gi til andre som ønsker å satse på en musikkkarriere?

Om dette er drømmen, noe du elsker og vil leve av, ikke nøl med å investere tid og penger i det. Ha det som høyest prioritet og vært klar over at alle har sin egen reise.

24-åringen avslutter med å dele et av de beste rådene hun selv har fått.

Et av de beste rådene jeg har fått er «du må tørre å ikke ha en plan B. Når du kun har en plan A, så er dette ditt eneste valg for å lykkes». Dette hørte jeg rett før jeg begynte på Noroff, og det har vært mitt mindset hele veien.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top