Jørund Fluge Samuelsen, som til daglig underviser på lyd- og musikkproduksjon ved Noroff Oslo, vant nylig Amandaprisen for årets musikk i filmen Alle Hater Johan: – Det er en stor anerkjennelse.

– Det er en bekreftelse på at jeg har fått til noe som appellerer til andre enn meg selv, så det er en stor anerkjennelse fra et kompetent fagmiljø. Ikke minst er det en voldsom motivasjon for kommende prosjekter, smiler Samuelsen.

Lørdag 20. august stakk han av med den gjeve Amandaprisen for årets musikk, som han har komponert til filmen Alle Hater Johan. Filmen var nominert i hele seks kategorier, og Samuelsens musikk gikk altså helt til topps i kåringen, som fikk ta med seg det prestisjefylte trofeet hjem.

– Det blir en del «bruk-og-kast»

Alle Hater Johan beskrives som en hjertevarm bygdekomedie om livet til Johan, en einstøing med hest og sans for sprengstoff. Regissøren av filmen, Hallvar Witzø, er fetteren til Samuelsens kone, og de har jobbet sammen en rekke ganger tidligere. Samuelsen var tidlig involvert i prosjektet.

– Jeg fikk lese manusutkast allerede for 5-6 år siden, da Alle Hater Johan-prosjektet først startet. Jeg tror ikke Hallvar i løpet av disse årene hadde noen andre komponister i tankene. Han har i mange år vært klar over hva jeg har gjort tidligere i karrieren, både som musiker, komponist, og musikkprodusent, og han mente at mitt sound og mine ideer ville kle filmen, forteller Samuelsen.

/

Alle Hater Johan beskrives som en hjertevarm bygdekomedie. Foto: Eirik Linder Aspelund/Nordisk Film.

Musikken har blitt utarbeidet i tett samarbeid med regissør og produsent, og ting som instrumentarium, tidskoloritt, og hvor mye plass musikken kunne ta ble diskutert og tatt hensyn til.

– Hallvar ville gjerne ha en musikk som snakket tydelig, da karakterene i filmen ikke kommuniserer så veldig godt rent verbalt. Den skal også ha noe av karakterens trass, tempo, og så videre. Jeg lagde mange skisser, og det hele er en voldsom justeringsprosess hvor det også blir en del «bruk-og-kast». Veldig gøy, og litt vondt når ting jeg liker godt blir kastet, sier han med glimt i øyet. 

Nye prosjekter

Samuelsen forteller at selv om det var stort å vinne norsk films gjeveste fagpris, er det på ingen måte noe som egentlig er endret i livet hans.

– Jeg går fortsatt på jobb, plundrer med de samme pedagogiske, tekniske og kunstneriske utfordringene, før jeg drar hjem og spiser middag og ser på TV, sier han.

Men selv om hverdagen er noenlunde den samme, har Samuelsen likevel nye prosjekter på gang.

– Jeg holder på med både et album for en artist og en dokumentarfilm, i tillegg til litt låtskriving. Jeg liker å holde kortene tett til brystet så lenge jeg kan. Ting man snakker høyt om på et for tidlig tidspunkt, blir aldri noe av, avslutter Samuelsen hemmelighetsfullt.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top