31-åringen skal delta med låta Dangerous lørdag 22. januar: ­– Jeg er så glad for å kunne være en del av dette!

Farida Bolseth Benounis (31) er tidligere student på lyd- og musikkproduksjon ved Noroff. Artisten har flere tidligere opptredener å vise til, og har stått på scenen på blant annet Bylarm og Øyafestivalen. Nå debuterer hun i Melodi Grand Prix med balladen Dangerous.

– Gratulerer med plass i årets Melodi Grand Prix! Hvordan føles det?

– Tusen takk! Det føles veldig rart, litt uvirkelig, men mest av alt kjempegøy, smiler hun.

Farida skal opptre i delfinalen som går av stabelen lørdag 22. januar. Hun forteller at hun kun har ett mål foran delfinalen.

– Jeg vil gjøre det beste jeg kan i de tre minuttene jeg har på lørdag, sier hun, og legger til:

– Det har vært veldig mye interesse for låta også utenfor Norge, og det er bare helt utrolig hyggelig og veldig motiverende. Eurovision-samfunnet er mye større enn jeg trodde, og jeg er så glad for å være en del av det.

Et samarbeidsprosjekt

Det er mange veier til toppen, og så lenge man er seg selv og får lov til å være det av menneskene rundt, vil alt ordne segFarida Bolseth Benounis

Hun forteller at arbeidet med låta startet allerede i juli i fjor. Sangen er skrevet i samarbeid med Atle Pettersen, Peter Daniel Newman, Hannah Dorothy, og Faridas kjæreste, Rasmus Simon Vedvik Thallaug.

– Atle Pettersen og jeg startet på låta en varm sommerdag. Jeg hadde en historie, vi snakket og skrev. Etter hvert tok vi den inn til Peter og Hannah for å få input, og til slutt gjorde Rasmus den fantastiske produksjonen på den. Det har blitt litt endringer i sjangerretning og melodiføring underveis, men sluttresultatet er jeg veldig fornøyd med, forteller artisten.

Hun fortsetter:

– Jeg har aldri brukt så lang tid på en låt før, og den var ikke egentlig skrevet for Melodi Grand Prix. Jeg visste imidlertid at de var interesserte i å ha meg med, og jeg følte denne passet, noe NRK var enige i. Jeg har heller ikke samarbeidet med så mange før, så det har vært en sann glede. Så fantastisk å dele erfaringer og ideer, og jeg gleder meg veldig til å vise showet på lørdag!

– Ikke vær redd for å prøve nye ting

Etter at Farida var ferdig på studiene har hun hatt en blomstrende musikkarriere. Hun har gitt ut EP, stått på store scener, og fått internasjonal presseomtale av blant annet Billboard og The Fader.

– Hvilke råd vil du gi til andre som ønsker å satse på en musikkarriere?

– Jeg tenker at det først og fremst er viktig å ikke være redd for å prøve nye ting, og å ikke være for bestemt på hvordan man skal nå målene sine. Det er mange veier til toppen, og så lenge man er seg selv og får lov til å være det av menneskene rundt, vil alt ordne seg. Finn ut hva du liker og hva du vil si, og kjør på, smiler artisten.

Hør Dangerous av Farida her:


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top