Etterspørselen etter ferdigheter innen AI øker: - Jeg så at kompetansen kunne brukes i mange ulike bransjer, sier Håkon.

Da Håkon Engfeldt (23) startet i ny IT-jobb innså han at han hadde funnet sitt kall. Nå jobber han både i Nordsjøen, med IT i BIKS, og studerer Applied Machine Learning ved Noroff.

- Etter å ha kombinert de to jobbene en stund innså jeg at IT virkelig var min greie, forteller Håkon.

Fikk studieplass

Læreren vår er veldig flink på å finne eksempler fra bransjer. Håkon Engfeldt

Det var ikke bare lett å starte IT-utdanningen, ettersom Håkon ikke hadde studiekompetanse og derfor ikke var kvalifisert for opptak. Den utfordringen tok han likevel på strak arm.

- Jeg gikk ned i stilling offshore og satte i gang med å ta eksamener for å få det nødvendige grunnlaget. Det ble 10 eksamener totalt, så det var en hektisk start på 2023 for min del, forteller han.

Etter å ha oppnådd studiekompetanse søkte han seg inn på Applied Machine Learning.

Hvorfor valgte du å studere Applied Machine Learning?

23-åringen reflekterer over hvorfor han valgte studieområdet og peker på erfaringene fra arbeidslivet som viste ham mangfoldet av bransjer hvor kompetansen kunne gjøre en forskjell.

- Gjennom arbeid i ulike sektorer så jeg flere muligheter hvor maskinlæring kunne forbedre prosesser, øke nøyaktigheten, og gi imponerende resultater.

Han hadde også hørt mye bra om Noroff.

- Jeg valgte å studere på Noroff etter jeg fikk mange gode tilbakemeldinger fra venner som var veldig fornøyd med undervisning og kompetanse fra lærere.

God kvalitet på utdanningen

Håkon mener studiet gir en god kobling til bransjen ved å bruke relevante eksempler. Han sier at det hjelper ham å forstå hvorfor kunnskapen er viktig og gir ham et nytt perspektiv på standardiserte bransjer.

- Læreren vår er veldig flink på å finne eksempler fra bransjer. Dette hjelper også med å forstå hvorfor du egentlig skal kunne dette. Ikke minst se standardiserte bransjer med nye øyne.

Kvaliteten på oppfølging fra faglærere og dialog med medstudenter har ikke blitt svekket selv om han studerer på nett.

- Teams gruppa vår er hyppig brukt for spørsmål og svar. Er det noe vi lurer på kan vi også spørre lærer via Teams, sier han.

Hva er det mest interessante du har lært så langt?

- Data mining. Kort fortalt er det å gå gjennom store mengder data for å lære ny data. Et ofte brukt eksempel er tilpasset markedsføring.

Kombinerer to deltidsjobber med nettstudier

Jeg var nettopp i Las Palmas og hadde med PC.Håkon Engfeldt

Da Håkon skulle ta stilling til studieform, var fleksibilitet en viktig grunn til at han valgte nettstudier.

- Nettstudier passer min hverdag bedre slik at jeg har fleksibiliteten til å ta turer offshore eller jobbe på land. Å jobbe tolv timer ute kan gjøre obligatorisk oppmøte litt utfordrende.

Selv om hverdagen kan være travel, har Håkon god kontroll og motivasjon til å kombinere studier med jobb.

- Om jeg ikke jobber så er det fine med nettstudier at jeg har selvstendigheten til å fordele tid selv, slik som at jeg kan sove litt lengre på morgenen. Som regel er det tidlig opp da det mye nytt og interessant på studiet som kan være greit å bruke tid på, ellers har det blitt noen sene kvelder om jeg har jobbet tidligere på dagen.

Ellers setter han pris på friheten til å studere fra akkurat der han vil.

- Om obligatorisk oppmøte på campus er vanskelig eller du liker å kunne ta med studiet med deg hvor du vil passer nettstudier utmerket. Jeg var nettopp i Las Palmas og hadde med PC.

Når det gjelder fremtiden, har Håkon Engfeldt alltid hatt en gründerånd i seg. Han planlegger å utforske muligheter innen kunstig intelligens og har allerede en gruppe med likesinnede venner med forskjellige spesialiseringer.


Relaterte studier

Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top