Dennis er en ivrig nettstudent som går studiet nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff. Han ser frem til et nytt år der han skal lære enda mer om hvordan han kan gjøre informasjon mer sikker på nett.

I løpet av 2022 startet Dennis Esguerra (40) på studiet nettverk og IT-sikkerhet. Han har nå fullført ett av to år, og ser frem til veien videre.

- Det er som å være en digital detektiv. Teknologien utvikler seg alltid. Det pågår en konstant kamp mellom sikkerhetseksperter og hackere, noe som betyr at det alltid er noe nytt å lære og utforske. Det er som et uendelig puslespill som holder hjernen din engasjert, sier Dennis.

Voktere av internett

Å studere nettverk og IT-sikkerhet er som å lære å være en superhelt i den digitale verden.Dennis Esguerra

Når hele verden er online, er behovet for å beskytte sensitiv informasjon veldig viktig. Mangel på IT-sikkerhetseksperter betyr gode jobbmuligheter for de som er interessert i feltet. For Dennis handler det likevel ikke bare om arbeidsmuligheter og lønn; det er vissheten om at du sikrer folks data.

- Det er den fantastiske følelsen du får når du vet at du holder hackere ute fra viktige systemer. Du er som vokteren av Internett.

Dennis påpeker at en annen fordel med bransjen er at du får utforske ny teknologi og ulike trender lenge før alle andre.

- Du får være tidlig ute med de nyeste teknologitrendene og hackertriksene, noe som er ganske spennende.

Fleksibilitet og globale forbindelser

Nettverk og IT-sikkerhetsstudenten er veldig fornøyd med valget sitt om å studere på nett og mener at det gir en unik fleksibilitet. Friheten til å studere i ditt eget tempo er det viktigste, det lar deg balansere studiene med jobb og et sosialt liv.

- Du kan bokstavelig talt lære fra hvor som helst, enten du slapper av hjemme eller nipper til kaffe på en kafé.

/

📷: Dennis kan studere fra akkurat der han vil. Foto: Privat.

I tillegg til fleksibiliteten kommer nettstudier med flere andre positive sider, og Dennis forteller blant annet om et levende nettsamfunn.

- Du kan prate med medstudenter fra hele verden, dele ideer og lære fra ulike perspektiver. Det er som å ha en studiegruppe som aldri sover!

Han forteller videre om forelesernes tilstedeværelse.

- Oppfølgingen fra foreleserene våre har vært fantastisk. De er utrolig ivrige etter å hjelpe oss med spørsmål eller problemer vi måtte ha angående undervisning eller prosjektene våre. Det beste er at de alltid er tilgjengelig til å hjelpe oss, sier Dennis.

Baker på dagtid, student på kveldstid

Du kan bokstavelig talt studere fra hvor som helst, enten du slapper av hjemme eller nipper til kaffe på en kafé.Dennis Esguerra

Ettersom Dennis balanserer en deltidsjobb som baker med nettstudier, krever det effektiv tidsstyring. Å sette opp spesifikke tidspunkt for når han skal studere og skape et fokusert læringsmiljø har vært avgjørende for ham.

- Å balansere arbeidet som baker og nettstudent kan være ganske hektisk, men det handler om å finne riktig rytme. Det er som å ha disse to ulike verdenene jeg elsker, og jeg vil ikke gi opp på noen av dem.

Han fortsetter:

- Pluss at støtten fra kona mi, familien, foreleserne og medstudentene holder meg motivert. Det kan være vanskelig å jonglere, men hei, jeg elsker en god utfordring!

Visdomsord til kommende nettverks- og IT-sikkerhetsentusiaster

Dennis har flere råd til kommende studenter innen nettverk og IT-sikkerhet:

- Til alle de nye studentene der ute, mine råd er disse: For det første, vær nysgjerrig og fortsett å stille spørsmål.

Han fortsetter:

- Tidsstyring er nøkkelen til suksess. Jobb med å prioritere oppgaver, sett realistiske mål, og glem ikke å sette av tid til å slappe av og lade opp. Ta i mot utfordringene som kommer. Ikke vær redd for å trå utenfor komfortsonen din; det er der magien skjer.

Til slutt har Dennis en viktig melding til alle nye studenter:

- Feir suksessene dine, uansett hvor små de kan virke, som å bestå eksamener eller få høye karakterer. Forbli positiv, hold motivasjonen oppe og nyt reisen.

Nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff er en praktisk IT-utdanning som lærer deg å forhindre hacking og datakriminalitet. Programmet tilbys online, med første mulige startdato 9. januar 2024.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top