Åpen kommunikasjon og bevissthet om nettets risikoer er nøkkelen til å sikre barns trygghet på nettet, ifølge Head of Computing ved Noroff University College, Emlyn Butterfield.

Stadig flere barn integrerer smarttelefoner og nettbrett i sin i hverdag. Denne økende tilstedeværelsen på nettet krever at foreldre tar aktive grep for å beskytte sine barn.

For å kaste lys over denne viktige problematikken, ble det nylig arrangert seminar på Noroff i samarbeid med Razem=Sammen, hvor Butterfield delte sin innsikt om måter å beskytte barn på internett.

Ifølge Butterfield er det mest avgjørende elementet for å holde barn trygge på nettet faktisk ikke-teknisk, men snarere kommunikasjonen.

En klar og åpen kommunikasjonskanal mellom voksne og barn vil tillate dem å ta opp bekymringer når de støter på noe vanskelig eller usikkert på nettet, uttalte Butterfield.

Han fortsetter:

Det betyr også at de voksne er oppmerksomme på hvilke nettsider barna bruker, hvorfor de bruker dem, og at det ikke blir liggende i mørket. Teknologien er her for å bli, og barna vil bruke den mer og mer. Vi må derfor sørge for at de føler seg komfortable og i stand til å diskutere det på en ikke-dømmende måte, sier han.

En trygg og positiv digital opplevelse

Barn er spesielt sårbare på nettet på grunn av deres utviklende sosiale og kommunikasjonsevner. Denne sårbarheten kan resultere i at de er for tillitsfulle og deler for mye informasjon, slik som bilder eller til og med deres fysiske plassering.

Mens teknologien gir fantastiske muligheter for samhandling med samfunnet og miljøet på måter som aldri før har vært mulig, krever det forsiktighet og støtte for å hjelpe barna våre til å bruke den trygt.

Butterfield understreket betydningen av å involvere foreldre i denne prosessen gjennom.

Vi arrangerer slike seminarer for foreldre slik at de blir mer komfortable med å stille spørsmål og lære hvordan de best kan støtte barna sine. Vi gjennomfører også seminar med barna selv, der de blir bevisste for farene og får tips om hvordan de kan holde seg trygge på nettet.

Han fortsetter:

Dette inkluderer opplæring i bruk av passord, identifisering av potensielle risikoer og hvordan man rapporterer dem.

Beskyttelse av barn på internett er et felles ansvar, der foreldre, lærere og samfunnet som helhet må samarbeide.

Ved å prioritere kommunikasjon, oppmerksomhet og kunnskap kan vi sikre at barna våre har en trygg og positiv digital opplevelse samtidig som de tar i bruk fordelene ved teknologien, avslutter Butterfield.

Ved Noroff University College utdanner vi neste generasjon cyberforsvarere og etterforskere gjennom våre bachelorgrader i digital etterforskning (Digital Forensics) and Cyber ​​Security. Dersom du ønsker å se hvordan du kan utvikle ferdighetene dine til å etterforske cyberkriminalitet, kan du lese om studiet i digital etterforskning (Digital Forensic), hvis du heller ønsker å implementere sikkerhetskontroller, les om studiet i Cyber Security


Relaterte studier

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top