Cyber security-studenten fikk jobb i Netsecurity tidlig i studieforløpet. Til våren vil han gå over i fast fulltidsstilling i sikkerhetsselskapet.

 – Jeg trives kjempegodt, smiler Espen Abildgaard (28). Han er på sitt tredje år på bachelor i cyber security ved Noroff nettstudier. Ved siden av studiene jobber han som sikkerhetsanalytiker i Netsecurity – en stilling som vil bli fast fulltidsjobb når han er ferdig våren 2022.

– Det er utrolig givende å være på en arbeidsplass som setter fokus på trivsel og utvikling for sine ansatte. Jeg har mange dyktige kollegaer som har mye kunnskap og erfaringer å dele, og arbeidshverdagen er interessant og lærerik, forteller han.

– Han har meget god forståelse av fagområdet

Frank Kirkeng, driftssjef i Netsecurity, har latt seg imponere av Espens utvikling i virksomheten.

– Espen ble først ansatt hos oss i mars 2021 i vårt 24/7-team, som ivaretar døgnkontinuerlig overvåking, deteksjon og respons for Netsecurity og våre kunder. Bachelorgraden han holder på med ved Noroff har bidratt til at han har kommet meget raskt inn i stillingen og oppgavene, forteller han.

Utdanningen har vært en viktig bidragsyter for å lære det grunnleggende som er nødvendig å kunne i en slik stillingEspen Abildgaard

Frank beskriver Espen som engasjert, nysgjerrig og lærevillig, som alle er egenskaper Netsecurity setter pris på i sine medarbeidere.

– Nå i høst begynte Espen også et par dager i uka på dagtid, der han også blir med på diskusjoner og vurderinger rundt utvikling av tjenestene og leveransene våre. I dette arbeidet bidrar han allerede inn med vurderinger og forslag til tiltak som er meget verdifulle for oss. Han har opparbeidet seg en meget god forståelse av fagområdet generelt, og bidrar med kunnskap til å forbedre både deteksjon og respons på sikkerhetshendelser, sier han.

Espen forteller at studiene har forberedt ham svært godt på rollen som sikkerhetsanalytiker.

– Det merkes at studiet ruster deg for en moderne, digital hverdag. Jeg har sett verdien i det jeg har lært tidlig, og har fått tatt i bruk mye av det jeg har lært allerede. Utdanningen har vært en viktig bidragsyter for å lære det grunnleggende som er nødvendig å kunne i en slik stilling, forklarer han.

Driftssjef i Netsecurity, Frank Kirkeng. Foto: privat.

En bransje i vekst

Netsecurity er et sikkerhetsselskap innen IT, og selskapet er i sterk vekst. For dem vil det være mange typer kompetanse som er viktig, ifølge Frank.

– Vi jobber med kundene våre på forretningsnivå og teknisk nivå, fra styrerom til maskinrom. For det mer operasjonelle ser vi en svært god match mellom bachelorstudiet i cyber security som Espen gjennomfører og det vi jobber med, spesielt med tanke på helhetlig sikkerhetsforståelse og de teknikker og taktikker som må avdekkes i egne systemer, forklarer han.

Espen forteller selv om en bransje i rask utvikling, hvor man hele tiden har noe nytt å lære.

– Det er en industri som aldri vil stå stille, men kontinuerlig utvikle seg. Det er derfor viktig å være klar over at man aldri vil bli fullt utlært, men at det alltid vil være nye systemer og plattformer man må henge med på, sier han.

Han trekker spesielt én egenskap frem som viktig i arbeidet med sikkerhetsanalyse.

– Man burde være god på kritisk tenking og det å kunne bygge et scenario basert på informasjonen som er tilgjengelig. Innen sikkerhetsanalyse har man som regel ikke all informasjonen, og da kommer det til god nytte, sier han.

Bachelor i cyber security tilbys som nettstudier og på campus i Oslo og Kristiansand. Studiet har løpende opptak, og du kan sikre deg studieplass til augustoppstarten allerede nå.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top