Da tidligere cyber security-student Roar søkte jobber, opplevde han at utdannelsen hans var svært ettertraktet. Nå jobber han som cybersikkerhetskonsulent i Sopra Steria.

– Jeg så etter relevante jobber på blant annet finn.no, og sendte ut et par søknader en kveld. Dagen etter ble jeg ringt av Sopra Steria med spørsmål om jeg kunne stille på intervju samme dag. Fire dager senere ble jeg tilbudt jobben, forteller Roar Søraker (23). Han har en bachelorgrad i cyber security fra Noroff Kristiansand – en grad han opplever at er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet.

– Jeg fikk faktisk innkallelse til intervju på alle seks stillingene jeg søkte på. Det sier litt om hvor ettertraktet utdannelsen er, sier han.

Jobber med sikkerhetsanalyse

I Sopra Steria har Roar en konsulentrolle, som betyr at han jobber oppdragsbasert. Han har dermed en variert arbeidshverdag.

Utdanningen på Noroff forberedte meg veldig godt til arbeidslivetRoar Søraker

– Så langt har jeg jobbet en del med Security GRC (governance, risk and compliance) og kartlegging av den nåværende sikkherhetssituasjonen hos kunde. Jeg har prøvd meg på utvikling av rammeverk, policyer og klassifisering av sensitive dokumenter, forteller han.

Han fortsetter:

– Jeg starter vanligvis dagen med å svare på mail og se over timeplanen for dagen. Deretter et kort statusmøte med teamet, hvor vi avklarer hvor vi er og hva som er neste steg. Deretter begynner jeg å utføre mine oppgaver, som kan variere veldig, som nevnt.

Hands-on tilnærming

Roar valgte utdannelsen ved Noroff på grunn av den praktiske erfaringen man får på studiet, samt hvor dagsaktuelt cyber security er på både det nåværende og fremtidige arbeidsmarkedet. Han er svært fornøyd med overgangen fra studiene til arbeidslivet. 

– Utdanningen på Noroff forberedte meg veldig godt til arbeidslivet. På grunn av den hands-on tilnærmingen Noroff har, var overgangen fra studiet til arbeidslivet mye mer smertefri for meg enn for en del av de andre nyutdannede som startet sammen med meg. Jeg hadde jo allerede kjennskap til mye av verktøyene vi skulle bruke, forteller han.

Han fortsetter:

– Det jeg lærte på studiet er akkurat det jeg bruker i min nåværende jobb. Både teorien og verktøyene vi lærte under studiet er det vi bruker i arbeidslivet. Jeg har blitt positivt overrasket over hvor relevant og tidsriktig det vi lærte under studiet er, og hvor spisset mot arbeidslivet utdanningen faktisk er.

Roar har tydelige anbefalinger til andre jobbsøkere.

– Se etter annonser fra firmaer som opererer innen ønskede fagfelt, og søk på stillingene som er utlyst som om de ikke alltid passer helt perfekt. Ofte har de behov for annen kompetanse enn akkurat den de har utlyst til enhver tid, sier han.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top