Den tidligere studenten på filmproduksjon har jobbet på flere kjente tv-programmer: - Noroff var profesjonelt, og et springbrett til jobber i bransjen.

Thea Stormo Solberg (25) har alltid hatt en interesse for film, noe som har vist seg i både valg av videregående og folkehøgskole. Det var nettopp denne interessen som også førte henne fra Bjerkvik i Nord-Norge til Oslo for å ta studiet filmproduksjon ved Noroff Fagskole.

- Jeg valgte Noroff fordi jeg hadde en venninne som studerte der og sa det var bra! I tillegg var vi en gjeng på folkehøgskolen som bestemte oss sammen for å starte på Noroff, to av oss på film- og en på musikkproduksjon. Det ble lettere fordi vi var flere som ville begynne sammen, forteller hun.

- Lærerne mine ble en stor ressurs for meg

Studiet på Noroff viste seg å være både utfordrende og berikende. Noe Thea likte spesielt godt var mulighetene til å teste de ulike rollene i bransjen.

- Første året fikk vi velge hvilken fagrolle vi ville prøve oss på på for hvert prosjekt, dette syns jeg var fint for da kunne jeg utforske de ulike rollene og finne ut hva som passet meg best.

Denne muligheten benyttet hun seg av og var innom blant annet roller som filmfotograf, produsent, innspillingsleder og ansvarlig for opptakslyd på sett.

- Jeg satt pris på å få lov til å utforske samtidig som jeg fikk veiledning av lærerne underveis i prosessen. Det gjorde også at jeg fikk en større forståelse og respekt for alle rollene innenfor en filmproduksjon, forklarer hun.

Den tidligere film-studenten synes at det generelt var god kvalitet på både undervisningen og på lærerstaben.

- Det var lærere som jobbet 50-60% fordi de hadde filmprosjekter de jobbet på samtidig, dette syns jeg var artig å få høre om, og av og til ta en del i. Dette gjorde også at lærerne var oppdatert på filmproduksjoner, bransjen og endringer som skjedde mens vi gikk på skolen, slik at vi hele tiden kunne holde oss i takt med en voksende bransje.

Både medstudenter og lærere har bidratt til en positiv opplevelse underveis og etter studietiden til Thea.

- Lærerne mine ble en stor ressurs for meg, de tipset meg om jobber og hjalp meg med å forberede meg til eventuelle jobber i min fagfunksjon. Noen av mine medstudener ble mine venner og vi hjalp hverandre med jobber i tiden etterpå, sier hun.

Gullruten og spennende karrieremuligheter

Da hun var ferdig med studiet på Noroff fikk hun seg raskt jobb i tv- og filmbransjen.

- Noroff var profesjonelt, og et springbrett til jobber i bransjen.

Hun har jobbet på mange spennende prosjekter de siste årene og har blant vært med på produksjon av på Ikke lov å le på hytta, Jakten på kjærligheten, Camp Kulinaris, Sommerhytta og dokumentaren Søvnløs. Sistnevnte gikk til og med av med seier i Gullrutens kategori beste livsstilsprogram for 2023.

- Det var veldig gøy å lærerikt å jobbe med Søvnløs. Jeg var koordinator og hadde ansvar for mye av det praktiske, som lokasjon, klær, rekvisitter og menneskene vi skulle møte. Jeg var med på sett da vi filmet alle episodene, og så jobbet jeg litt med i etterarbeidet.

Dette er dog ikke første gang den tidligere studenten har vunnet priser for godt arbeid. Hun vant nemlig samlet to priser under sin studietid på Noroff, for årets beste prosjekt og årets beste student.

📷: Thea holder opp to priser hun har vunnet på Noroff.

For øyeblikket studerer Thea klipping ved den norske filmskolen, og trives godt med det.

- Vi er 6 stk på Klippelinjen og det er veldig lærerikt. Vi har gjesteforelesere som er profesjonelle og flinke, og det er høyt nivå på mine medstudenter, så det er en veldig fin plass å få utviklet seg enda mer!

Hva er dine ambisjoner og drømmer videre?

- Det er vel egentlig å bli en bedre historieforteller gjennom klipping. Jeg vil utforske ulike strukturer, sjangere og samarbeide med ulike regissører.

Hun fortsetter:

- Drømmen er å jobbe på spennende prosjekter der jeg lager noe jeg virkelig brenner for og tror på, og danne nye bekjentskap underveis med flere kreative fine mennesker. Og, selvfølgelig leve at dette, å klippe, avslutter hun.


Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top