Marco har vært skuespiller i 10 år og kan blant annet sees i Makta som vises på NRK. Nå ønsker han å lære mer om hvordan det er bak kameraet, og studerer derfor filmproduksjon ved Noroff Fagskole.

Marco Mathisen (25) har vært skuespiller store deler av livet sitt. Etter en stund foran kameraet begynte Marco å lengte etter å utforske det kreative faget bak kameraet, og startet derfor å studere filmproduksjon.

- Etter noen år som skuespiller så fant jeg ut at jeg ville prøve å være litt bak kameraet også. Jeg fant fort ut at jeg trives veldig godt, deler Marco.

- Jeg hadde hørt at Noroff var en skole som fokuserte på praksis

Studiet er lagt opp til at vi skal jobbe praktisk med å faktisk lage film.Marco Mathisen

Noroff ble det naturlige valget for Marco, drevet av skolens fokus på praktisk læring.

- Jeg hadde hørt at Noroff var en skole som fokuserte på praksis. Det gjorde meg interessert, siden jeg lærer best av å gjøre ting i praksis, forklarer han.

Studiehverdagen hans er preget av varierte erfaringer, fra teori til praktisk produksjon, hvor studentene får hånd om alt fra regi til klipping.

- Jeg trives veldig godt på filmproduksjon. Studiet er lagt opp til at vi skal jobbe praktisk med å faktisk lage film. Det gjør at vi ofte må tenke utenfor boksen på hvordan en film kan gjennomføres. Det er kanskje det jeg liker best, sier Marco.

Det hjelper også å ha et støttende læringsmiljø som bidrar til økt læring, og nettopp dette har Marco funnet på Campus Oslo.

- Jeg syntes studentmiljøet på campus er veldig bra. Vi hjelper hverandre og kommer med råd og innspill. Vi lærer av hverandre, støtter hverandre og hjelper hverandre så godt vi kan.

Han fortsetter:

- Det føles virkelig som om det er lagt til rette for at vi skal ha de beste mulige vilkårene for å utvikle oss i fagene våre. I samme bygget som Noroff Oslo finner man også noen av de største selskapene innen reklame, film og tv.

Sterk kobling til bransjen

Jeg syntes studentmiljøet på campus er veldig bra.Marco Mathisen

Noroff sin sterke kobling til bransjen er noe som har gjort inntrykk på Marco. Gjennom bred erfaring innen de ulike delene av filmproduksjon får studentene en forsmak på det virkelige arbeidslivet.

- Vi jobber ikke bare med regi, foto og lyd, men også som kameraassistent, lysassistent, produksjonsassistent og lignende. Dette er jo antageligvis det vi kommer til å starte å jobbe som i bransjen, som gir oss veldig nyttig erfaring før vi skal ut i bransjen og jobbe, deler han.

For Marco handler filmproduksjonsstudiet ikke bare om å skaffe seg ferdigheter, men også om å finne sin plass i bransjen. Han oppmuntrer nye studenter til å utforske, teste ut nye ting og bygge sterke relasjoner.

- Studietiden er litt hva man gjør den til selv. Noroff gir deg frie tøyler til å teste ut nye ting. Jeg ville rådet alle nye studenter til å teste ut nye ting, og finne sin unike stemme i faget de vil studere, sier han.

Marco har ett siste tips til kommende studenter på filmproduksjon.

- Jeg vil råde alle til å bli godt kjent med de andre studentene. Spesielt i filmbransjen så er kontakter veldig viktig, og en du blir kjent med på studiet nå, kan bli en viktig kontakt senere.

Filmproduksjon er en praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag. Studiet finnes på Campus Oslo og har oppstart 12. august.


Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top