Tidligere filmstudent Emilie jobber som innholdsprodusent og SoMe-ansvarlig: – Jeg har lært så utrolig mye av å ha studert filmproduksjon. 

Helt siden hun var liten har Emilie Nikolaysen (23) likt å filme og ta bilder. Hun har alltid ønsket å jobbe med noe kreativt.

– Det var helt naturlig for meg å velge filmproduksjon da jeg skulle studere, forteller hun.

Emilie fullførte det toårige fagskolestudiet ved Noroff Oslo i 2020. På studiet kan man fordype seg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper. Emilie valgte sistnevnte. Hun fikk seg raskt jobb etter endt studium.

– Jeg jobber nå hos Detailshop som innholdsprodusent og SoMe-ansvarlig, sier hun blidt.

– Jeg får bruk for alt jeg lærte på studiet

Emilie forteller at som student på filmproduksjon ved Noroff lærte hun alt innenfor film som hun trengte å vite for å være klar for bransjen.

Jeg ønsket å være allsidig og å lære mest mulig når jeg skulle ut i bransjenEmilie Nikolaysen

– Vi hadde forelesninger, workshops, filmanalyse, og perioder med filmprosjekter. Jeg, som spesialiserte meg i klipp, lærte blant annet Avid, logging, klippeprosess til ferdig resultat, og mye mer. Jeg får bruk for alt jeg lærte på studiet i jobben min, og jeg har lært så utrolig mye av å ha studert filmproduksjon, sier hun.

Hun oppfordrer nåværende studenter til å legge litt arbeid i prosjekter utenom studiene også. Slik lærte hun mer.

– Siden jeg gikk klipp, gjorde jeg flere prosjekter utenom studiene som gikk mer på for eksempel foto og regi, for å ikke kun være låst til min spesialisering. Jeg ønsket å være allsidig og å lære mest mulig når jeg skulle ut i bransjen, sier hun.

Begynte å søke jobber før studieslutt

Som innholdsprodusent og SoMe-ansvarlig har Emilie en variert arbeidsdag. Hun beskriver arbeidshverdagen sin som innholdsrik, morsom og kreativ.

– Mine arbeidsoppgaver går ut på å filme, klippe, ta bilder, og jobbe med grafisk design for våre plattformer i sosiale medier, som for eksempel YouTube og Instagram. Jeg produserer også innhold til hjemmesiden, forklarer hun.  

Emilie har gode råd til studenter som ser etter relevante jobber.

– Begynn med jobbsøkingen før studiet er ferdig! Ikke lås deg helt til filmbransjen heller – det er mange bransjer som trenger den kompetansen som filmutdannede fra Noroff har, sier hun. 


Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top