Før Eskil var ferdig med det toårige studiet i grafisk design ved Noroff i Kristiansand, sikret han seg jobb som grafisk designer.

- Jeg valgte grafisk design fordi jeg syntes det var et spennende fagfelt, og jeg hadde et inntrykk av at Noroff hadde en sterk tilknytning til bransjen samt en mer praktisk tilnærming til faget enn andre skoler, sier Eskil Falnes-Malmo.

Grafisk design er en praktisk utdanning der man lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Studiet gir muligheten til å anvende ferdighetene sine i virkelige prosjekter, noe som gjør studentene godt rustet til å gå rett ut i jobb. Gjennom studietiden har Eskil blant annet jobbet med kjente merkevarer som Palmesus og Hennig-Olsen Is.

- Jeg synes det har vært veldig gøy å studere, og jeg har lært om mange forskjellige områder innen grafisk design. Jeg har jobbet med flere utfordrende og spennende prosjekter som har holdt meg engasjert hele veien, forteller Eskil.

Han roser også læringsmiljøet på campus i Kristiansand.

- Det er et godt læringsmiljø med mye samarbeid mellom studentene. Siden klassene er små, får man tett oppfølging fra faglærer.

Det er et godt læringsmiljø med mye samarbeid mellom studentene. Eskil Falnes-Malmo

📷: Eskil har jobbet med flere utfordrende og spennende prosjekter. Foto: Sondre Maurstad.

 

Fra internship til jobbtilbud

På det siste semesteret av studiet valgte Eskil å benytte seg av muligheten til å ha internship, og sikret seg praksisplass hos Aksell. Selskapet er lokalisert i Kristiansand og er et kraftsenter innen design, grafisk produksjon, medietjenester og logistikk.

- Å ha internship har vært veldig spennende og lærerikt. Det har vært veldig gøy å kunne jobbe i bransjen og være en del av et større kreativt team.

Under internshipet hos Aksell har han hatt varierte arbeidsoppgaver, og har blant annet fått prøve seg innen visuell identitet, illustrasjoner, design av nettider og andre småjobber.

- Jeg jobbet så godt jeg kunne og var engasjert gjennom hele perioden, noe jeg tror var viktig for å vise at jeg har lidenskap for faget. Etter noen uker nevnte daglig leder at de ville at jeg skulle fortsette hos dem etter praksis, og mot slutten fikk jeg et jobbtilbud.

I sin rolle som grafisk designer i selskapet vil Eskil fortsette med lignende oppgaver som han hadde under internshipet, samtidig som han får muligheten til å jobbe med større prosjekter.

Daglig leder i Aksell Kristiansand, Joakim Coward-Hanssen, er veldig fornøyd med å få Eskil som en del av teamet og skriver følgende om han i en post på LinkedIn:

«Allerede fra dag én har Eskil fått bryne seg på reelle kundeoppdrag, noe han også trekker frem som noe av det beste med å være i praksis. Han har blant annet fått designe logoer til flere spannede prosjekter – som vi dessverre ikke kan avsløre noe om enda. Eskil har virkelig vist seg å være en verdifull ressurs for både oss og kundene våre. Såpass god har han vært at vi derfor valgte å kuppe han før noen andre fikk sjansen.»

Jeg har jobbet med flere utfordrende og spennende prosjekter som har holdt meg engasjert hele veien. Eskil Falnes-Malmo

📷: Studentoppgave for Hennig Olsen.

 

Solid kompetanse

Eskil forteller at han gjennom studiet har bygget opp solid kompetanse innen mange områder av grafisk design. Han har fått god erfaring med designprosessen fra start til slutt, noe som vil være til stor hjelp i arbeidslivet.

- Det har vært bransjerettede prosjekter, og vi har alltid presentert ting som om det var for en ekte kunde, noe som har vært nyttig.

- Hva er dine beste råd til andre som ønsker å bli grafisk designer?

- Utforsk nye ting på egenhånd i fritiden i tillegg til undervisningen. Vær åpen for tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk, og etabler gode rutiner for designprosessen, råder han.

📷: Studentarbeid av Eskil.

 

Møtte arbeidsgiver på portefølje-showcase

Faglærer på studiet i grafisk design, Susanne Høst, forteller at Eskil har bemerket seg som en pålitelig og dyktig student fra dag én.

- Han har alltid vist pågangsmot, selv om oppgavene har vært utfordrende, og han har en imponerende evne til å visualisere et budskap på en klar og forståelig måte for sine kunder og målgrupper. Det er en så viktig egenskap som grafisk designer! Derfor blir jeg ikke overrasket over at Aksell ønsker å ansette ham.

Susanne husker spesielt godt portefølje-showcasen som studentene hadde i vinter, hvor flere av bransjeaktørene som var til stede bekreftet at Eskil gjorde et godt førsteinntrykk. Det var her han for første gang møtte Aksell, som nå er hans arbeidsgiver.

- Det har vært en glede å følge Eskil sin utvikling, og jeg er stolt over hans prestasjoner gjennom studietiden.

📷: Faglærer på studiet i grafisk design, Susanne Høst.

 

Studer grafisk design på nett eller campus

Studiet i grafisk design er tilgjengelig på alle våre campus og som nettstudier. Alle utdanninger på Noroff har løpende opptak og er godkjent i Lånekassen.

 


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design (2-årig)

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top