Naritsa sitter i en stol og smiler mot kamera

I 2021 søkte Naritsa seg inn på grafisk design ved Noroff Oslo, et studium hun hadde ønsket å ta i flere år. Nå går veien videre til nettstudiet UI-design.

En kombinasjon av teoretisk kunnskap og praktisk erfaring

Gjennom studiet i grafisk design fikk Naritsa Larsen Risbø (21) ikke bare teoretisk kunnskap, men også praktisk erfaring som hun mener vil være til stor nytte når hun skal ut i arbeidslivet.

Jeg var svært fornøyd med det sosiale samholdet på skolen også, jeg hadde flere venner på campus og lærerne var fantastiske.Naritsa Larsen Risbø

– Vi fikk et godt innblikk i bransjen gjennom ulike gjesteforelesere og reelle kundeprosjekter. Jeg hadde også gleden av å få praksisplass hos et designbyrå under prosjekteksamen. Der fikk jeg virkelig brukt de grafiske ferdighetene jeg hadde lært på studiet i praksis, forteller hun.

Noroff-studenten har hatt campus i Oslo, og synes det har fungert godt som både studiested og sosial møteplass.

– Jeg trivdes veldig på campus i Oslo, med mange fine steder å både mingle og sitte, og ikke minst topp teknologi. Jeg var svært fornøyd med det sosiale samholdet på skolen også, jeg hadde flere venner på campus og lærerne var fantastiske.

Fleksibilitet i hverdagen

Da hun hadde levert siste eksamen i grafisk design satt Naritsa fortsatt igjen med et ønske om å lære mer om bransjen. Veien videre gikk derfor til nettstudiet UI-design.

– Jeg hadde allerede arbeidet litt med UX/UI-design mens jeg studerte grafisk design, og det gjorde meg nysgjerrig. Jeg visste at jeg ønsket å utvide kompetansen min og studere mer for å ha et bredere utgangspunkt for bransjen, forteller hun.

Jeg drømmer så klart om å kunne komme meg ut i bransjen så fort som mulig.Naritsa Larsen Risbø

Selv om Naritsa har likt å studere på campus, ser hun frem til å ha mer fleksibilitet i hverdagen som nettstudent. Nå kan hun studere i sitt eget tempo, fra hvor hun vil og tilrettelegge for deltidsjobben sin.

– Det er en av fordelene ved å være nettstudent - det er svært fleksibelt, og jeg kan ha god kontroll og frihet i hverdagen!

Hun fortsetter om hvordan det er å studere på nett:

– Vi har blitt lagt til i en kommunikasjonskanal og har blitt kjent med hverandre der. Vi har også fått en liten startoppgave som har frist i slutten av første uke. Jeg ser veldig fram til å studere mer!

Fremtidsrettet

Målet til den nye nettstudenten er å styrke seg som arbeidstaker ved å få en bredde innenfor bransjen.

- Jeg drømmer så klart om å kunne komme meg ut i bransjen så fort som mulig.

Hun fortsetter:

- Det viktigste for meg i begynnelsen er å få en fot innenfor feltet og på den måten få mye erfaring. Forhåpentligvis vil jeg stå enda sterkere som kandidat etter jeg er ferdig med UI-design!

UI-design, eller user interface design, handler om å skape vellykkede brukersentrerte interaksjonsdesignløsninger. Studiet i UI-design tilbys som nettstudier, og første mulige oppstart er 9. januar 2024.


Relaterte studier

UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top