Tidligere Noroff-student Einar har vært med å lage blant annet Troll, «Ringenes Herre: Maktens ringer», «Avengers: Endgame» og «Avatar: The Way of Water».

Netflix-filmen Troll hadde premiere i desember, og gikk umiddelbart til topps på mest-sett-listene i 93 land. Tidligere Noroff-student, Einar Martinsen (33), har vært med å designe trollet.

Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg vokste opp med historier om troll og ble inspirert av tegninger fra Kittelsen når jeg var ung. Jeg tror jeg tegnet mitt første troll når jeg var rundt fem år, sier Einar. 

Han fortsetter:

Jeg var så heldig at jeg fikk designe trollet sammen med regissør, Roar Uthaug. Designet jeg gjorde synes jeg selv at endte opp med å være veldig likt i filmen på det som det jeg hadde laget. Det var en fantastisk følelse.

Einar lager mye spennende arbeid på egenhånd, se mer av det her. Han begynner å få en imponerende liste over filmer han har jobbet på, ifølge IMDb, som Avengers: Endgame, Ringenes Herre: Maktens ringer, TROLL, Batman v Superman: Dawn of Justice, Guardians of the Galaxy, Justice League og War for the Planet of the Apes, Vol. 2, for å nevne noen.

New Zeland. 📷: Einar Martinsen

Jobber for Paramount Studios

Einar har vært bosatt på New Zeland siden 2015, og jobber i dag som senior concept artist og matte painter for Paramount Studios. Tidligere har han jobbet for WetaFX og Amazon Studio.

– I 2015 tok jeg sjansen og søkte til Peter Jackson sitt firma, WetaFX. Jeg tenkte det var usannsynlig at jeg skulle høre noen fra dem. Du kan tenke deg hvor overrasket og spent jeg var når jeg fikk svar om å ringes for et jobbintervju. Jeg fikk tilbud om jobb, og da bar det avgårde til Wellington i New Zeland. 

– Det var en utrolig følelse å være på innsiden av den drømmen jeg hadde hatt så lenge, smiler Einar. 

Hvordan er det å bo og jobbe i New Zeland?

– New Zeland er et veldig kult og unikt sted. Det føles litt som å dra 20 år tilbake i tid, omgitt av Jurassic Park-natur, men med smarttelefoner. Wellington er en artsy og kul by, med mindre innbyggere enn i Oslo, og med mer variert natur. 

«"
Einar har også bidratt på Child´s Play (2019). 📷: Privat

VFX concept artist på The Rings of Power

Gjennom jobben i WetaFX og Amazon Studios har Einar bidratt i serien The Lord of The Rings: The Rings of Power.

Jeg er stor fan av Lord of the Rings, og denne produksjonen var en stor drømmejobb for meg. 

Jeg fikk være med å lage landskapsbilder når jeg jobbet for WetaFX, og når jeg tok ny jobb hos Amazon Studios så designet jeg mange shots sammen med de som styrte VFX-produksjonen, forteller han.

Det mest spennende med VFX er å lage konsepter og designe hvordan ting skal se ut. Det er det jeg driver mest med nå. Jeg planlegger og tegner hva som skal bli laget i VFX, bygget på sett eller laget som practical effects.

Har du noen råd til de som ønsker å drive med VFX?

– Hvis du har lidenskapen, så kjør på og jobb hardt. For meg er det enkelt å bruke tid på fritiden på dette, fordi det er så moro å holde på med. Det er viktig at man velger et felt man har lidenskap for hvis man skal trives og skape en karriere ut av det. Vær positiv, snill og hjelp andre til å lykkes. Det er en veldig liten bransje, så det er viktig å være samarbeidsvillig.

Ifølge Einar er det absolutt mulig å få en unik jobb i et kreativ felt, som VFX er.

Jeg trodde ikke jeg kom til å få drømmejobben som jeg har i dag, men ting skjer når man ikke gir opp. Det var en stor interesse for å jobbe med film som gjorde det mulig for meg, avslutter han.


Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top