Den tidligere 3D-studenten fikk jobb rett etter endt utdanning, og stortrives i rollen sin hos Rain Games.

Da Roland Kvam (23) var ferdig med sin første fagskoleutdanning, ønsket han mer kompetanse innenfor andre fagfelt som er viktige for bransjen han ønsket å jobbe i.

– Jeg søkte litt rundt i Norge på forskjellige 3D-linjer. Studiet på Noroff fanget interessen min, og i 2020 begynte jeg å studere i Stavanger, forteller den tidligere studenten, som gikk årsstudiet 3D design og animasjon (nå 3D design og spillteknologi). På det ettårige studiet lærer man blant annet å modellere 3D-miljøer og objekter, en kompetanse det er behov for i flere bransjer i dag.

En proaktiv tilnærming

Det gikk ikke lang tid etter endt utdanning før Roland hadde sikret seg relevant jobb. Nå jobber han som spillutvikler i Rain Games.

– Jeg var veldig proaktiv da jeg søkte etter jobb, og sendte e-poster og meldinger rundt omkring for å høre om det fantes noen ledige stillinger. Det ga resultater, sier han blidt.

Å få tilbakemeldinger kan være en utrolig god hjelp på veien til å bli bedreRoland Kvam

I rollen som spillutvikler jobber Roland med å programmere og designe spillmekanikker.

– Vi starter stort sett alltid dagen med et lite møte. Deretter jobber jeg med det som er på agendaen for dagen. Av og til har vi flere møter dersom det er noe som haster med å bli løst, eller om det er noe som flere bør få med seg, sier han. 

Studentarbeid, laget av Roland.

Bruker det han lærte på studiet

Roland forteller at han får bruk for mye av det han lærte i studietiden ved Noroff, og at mye av det som læres bort på studiet ligner det han gjør i yrket.

– Et eksempel er det å lage 3D-modeller. Det var noe vi hadde mye om på Noroff, og er også noe jeg innimellom får oppgaver om i jobben, sier han.

Han fortsetter:

– Det er to ting jeg har lært på studiene som hjelper meg masse i arbeidslivet. Det ene er at du selv står ansvarlig for at jobben blir gjort. Det andre er at å få tilbakemeldinger kan være en utrolig god hjelp på veien til å bli bedre.

Har du noen råd til andre studenter som er på jakt etter relevant jobb?

– Når du er på jakt etter jobb bør du ikke vente på at stillinger skal legges ut. Ta kontakt med relevante bedrifter og personer og forhør deg. Plutselig er det noen som har en åpning, og som har bruk for noen med akkurat din kompetanse, sier han. 

3D design og animasjon fikk en solid oppgradering i 2021, og heter nå 3D design og spillteknologi. Du kan lese mer om studiet og sikre deg din studieplass her.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top