Flere bransjeaktører har bidratt til utformingen av de nye 3D-studiene ved Noroff, som har oppstart i august.

 Faglærer Kevin Fosse ved 3D design og spillteknologi i Bergen ser frem til studiestart i august. Studiene har fått en kraftig oppgradering, og det satses på moderne spillteknologi og fremtidens 3D-design.

Hvem passer 3D-studier for?

– 3D-studiene passer egentlig godt for dem som liker å lage noe. Om det så er å bygge et tårn av Lego, klippe sammen en filmsnutt til YouTube, lage små animasjoner eller å sette sammen nivåer til et spill. Det passer for dem som sitter og drodler figurer, lager sine egne historier, eller setter pris på visuelle effekter i en stor Hollywood blockbuster, forteller Fosse.

Han fortsetter:

– Siden 3D-faget ligger i skjæringspunktet mellom kunst og teknikk, er det også en retning innen 3D som passer godt for de som liker problemløsning, å bygge systemer og lage funksjonalitet. Det kan være alt fra å bygge intrikate maskiner i Minecraft til å finne ut hvordan en datamaskin fungerer. På Noroff lærer man litt om alt, og så velger man hvilke av de to retningene man ønsker å gå.

3D-faget ligger i skjæringspunktet mellom kunst og teknikk.Kevin Fosse

Fra august vil det ettårige programmet 3D design og spillteknologi (3D Art and Games Technology) bli tilgjengelig i Oslo, Bergen, Stavanger og via nettstudier.

I tillegg til årsstudium får studentene muligheten til å velge toårige løp. Disse studiene har fått navnene 3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling (Content Creation) og 3D design og spillteknologi - Interaktiv (Interactive). Sistnevnte vil erstatte det nåværende programmet 3D spilldesign.

Tett samarbeid med bransjen

Studieløpet er utviklet i tett samarbeid med bransjen, og flere aktører har bidratt i utformingen av studieplanen. 

– Før vi satte i gang med å lage studiet, hadde vi en stor undersøkelse blant aktører både i inn- og utland. Vi spurte om alt fra hvilke ferdigheter og kompetanse studentene bør inneha, hvilken programvare de bruker til hva de ser etter hos potensielle jobbsøkere, sier Fosse.

Han fortsetter:

– Vi hadde også dybdeintervjuer med Qvisten og Xvision. De representerer to ganske forskjellige disipliner, men har som fellesnevner at de har 3D som sin plattform. Med deres detaljerte svar kunne vi skreddersy faget til å passe bransjen enda bedre.

Et arbeidsmarked fullt av muligheter

3D er ikke i seg selv en bransje, men et verktøy som blir brukt til å lage innhold til veldig mange ulike bransjer. Med 3D-studiene kan man dermed jobbe med svært mye forskjellig.

– Vi har laget en utdanning som skal gi studentene et så bredt nedslagsfelt som mulig. Det skal være mulig å få jobb innen alt fra å lage ditt eget lille indie-spill, til å jobbe med store Hollwyood blockbustere, til å jobbe med visualisering for olje- eller eiendomsbransjen, forteller Fosse.

– Tidligere Noroff-studenter har jobbet på filmer som Avengers, Pirates of the Caribbean, Terminator og Harry Potter, og andre har arbeidet på kjente spillprosjekter som Cyberpunk, Star Citizen, Shadow Point og Pode. I tillegg jobber en del studenter i dag med reklame, sanntids-3D for TV, visualiseringer og simuleringer for olje- og fiskeindustrien, og mye mer, sier faglæreren.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top