Fra august blir Noroffs 3D-utdanninger kraftig oppgradert. – Vi satser stort på moderne spillteknologi og skal utdanne fremtidens 3D-designere, sier programansvarlig Kevin Fosse.

– Dette blir unike 3D-studier, sier Kevin Fosse.

– Vi skal benytte nyeste teknologi og arbeidsmetoder i utdanningene, slik at studentene blir klare for spennende jobber i et moderne arbeidsliv.

Fra august vil det ettårige programmet 3D design og spillteknologi (3D Art and Games Technology) bli tilgjengelig i Oslo, Bergen, Stavanger og via Nettstudier.

Allerede nå kan du sikre deg studieplass.

Studiene er utviklet i tett samarbeid med bransjen. Både Qvisten og Xvision har vært med på å utforme studieplanen.

– Vi er veldig glade for at vi er så tett på arbeidslivet når vi utvikler nye programmer, sier Fosse.

– Hva vil studentene lære på 3D design og spillteknologi?

– Studentene skal lære å modellere 3D-miljøer og objekter, og hvordan skape stemning med farger, lys og skygger. De skal også tidlig lære å animere, og vil kunne sette sammen sine 3D-kreasjoner til til enten animasjonsfilm, illustrasjoner, eller i en interaktiv setting i en spillmotor. Dette og mye mer.

Toårige studier

I tillegg til årsstudium får studentene muligheten til å velge toårige løp. Disse studiene har fått navnene 3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling (Content Creation) og 3D design og spillteknologi - Interaktiv (Interactive).

Velger man toårig løp, har man samme førsteår, som i praksis også er det samme som årsstudiet. Den eneste forskjellen ved å søke seg inn på et toårig løp er at studieplassen for andreåret er sikret allerede nå. Andreårene vil starte august 2022.

– Hva er forskjellen på de toårige studieløpene?

3D design og spillteknologi - Interaktiv erstatter vårt nåværende studieprogram 3D spilldesign.

Fosse utdyper:

– På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR. Interaktiv er det mest tekniske av våre 3D-utdanninger. På studiet vil du benytte det nyeste innen software og teknologi, og vil blant annet bruke spillmotoren Unreal Engine og VR-teknologi. Dette studiet kan være din vei inn i spillbransjen. Samtidig blir du også attraktiv for en rekke andre bransjer.

3D-studier på Noroff

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling er sentrert rundt innholdsproduksjon og utvikling, og handler om å skape estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer.

Han forklarer videre:

– Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering. På studiet vil du benytte det nyeste innen software og teknologi, og vil blant annet bruke Houdini. Du vil lære å beherske fotogrametri, og vil få verdifull erfaring med 3D-grafikk og 3D-miljøer. Selv om du utvikler innhold for spill og film, er denne kompetansen og metodikken svært verdifull, også i andre bransjer.

Felles for alle 3D-utdanningene er at studentene jobber målrettet i studietiden mot å spisse porteføljen som skal sikre drømmejobben.

Fremtidens 3D-designere

Fosse forteller at 3D-studenter på Noroff vil være forberedt på et arbeidsliv i endring.

– Den teknologiske utviklingen går i en rasende fart. Derfor blir det vår oppgave å forberede studentene på verktøy, arbeidsmetoder og teknologier som bruker i bransjen. Ikke bare nå, men også i fremtiden.

Han forteller at 3D-designere du mange karrieremuligheter i en rekke bransjer.

– Spillteknologi blir i dag brukt på en rekke felt, som interaktive produksjoner, opplæring, og som visuelle effekter på store filmer og TV-produksjoner.

– Tidligere Noroff-studenter har jobbet på filmer som Avengers, Pirates of the Caribbean, The Dark Knight Rises, Terminator, Harry Potter og James Bond, for å nevne noen. Vi har også tidligere studenter som har arbeidet på kjente spillprosjekter som Cyberpunk, Star Citizen, Shadow Point, The Division 2, Hitman og Pode, sier han.

Er du interessert i 3D?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om 3D-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Mer om de nye 3D-utdanningene

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top