Jeg vil anbefale 3D design og animasjon til andre fordi det er en relevant og yrkesrettet utdannelse, sier 47-åringen.

Studiet kan til tider være meget utfordrende, men du lærer også utrolig mye, sier Joachim.

Joachim Sverd er 47 år gammel, familiefar og utdannet sivilarkitekt. Etter å ha holdt på med 3D i noen år ville han spesialisere seg inne 3D-modellering og animasjon - svaret ble 3D design og animasjonNoroff Nettstudier.

Jeg valgte nettstudier av flere grunner. Jeg har familie med tre barn og nettstudier eliminerer reisetid, noe som gir mye ekstra tid til skole og familie hver dag. I tillegg er det samme utdannelse som campusstudiet - bare til halve prisen, så det var aldri aktuelt for meg å velge noe annet. 

Nettstudier eliminerer reisetid, noe som gir mye ekstra tid til skole og familie hver dag Joachim Sverd

Han fortsetter:

Jeg er sivilarkitekt og har holdt på med 3D i noen år, hovedsakelig i SketchUp, men jeg har lenge hatt et ønske om å spesialisere meg på 3D modellering og animasjon. Dette er fagområder som har kommet for fullt i bygge-bransjen de senere årene og som jeg tror det er en fordel å ha spisskompetanse på.

I løpet av studiet i 3D design og animasjon får studentene jobbe med praktiske, reelle prosjekter.

Les også: Slik blir de nye 3D-studiene på Noroff

Studentprosjektet var noe jeg gledet meg til helt fra starten av studiet. Det var den store muligheten jeg hadde til å få bruke alt jeg har lært på Noroff til å lage noe jeg virkelig liker.

Jeg har vokst opp med bil-interesse så jeg valgte å modellere en 60-talls sportsbil som jeg har designet selv. Jeg ville også lage noe som alle kan ha et forhold til, og som ikke bare appellerer til folk i spillbransjen, forteller Joachim.


Studentarbeid, laget av Joakim.

Veien fra arbeidslivet til skolebenken

Veien fra arbeidslivet til skolebenken kan være utfordrende, men Joachim innarbeidet seg raskt en god struktur og gode rutiner - dette ble nøkkelen til et vel gjennomført studieløp.

I begynnelsen var nettstudier veldig annerledes. Siden jeg har drevet mitt eget firma er jeg vandt til å strukturere dagene mine selv, så den biten visste jeg at var på plass. Den største overgangen fra annen utdannelse jeg har tatt, var likevel egeninnsatsen i forhold til å finne svar på spørsmål, ettersom vi kun har tilgang til lærere igjennom studentforumet. 

Han fortsetter:

Jeg har jobbet veldig strukturert - det må du gjøre for å ha noen mulighet til å gjennomføre dette. Jeg er i gang foran PC-en kl. 07.30 og jobber med de oppgavene som til enhver tid er tildelt. Det starter gjerne med gjennomgang av pensumet, så tutorials. Deretter fortsetter jeg med en ny gjennomgang av tutorials igjen punkt for punkt mens jeg gjør oppgavene vi får tildelt parallelt med dette.

Gjennom hele denne prosessen har jeg også studentforumet Discord oppe og stiller spørsmål der jeg står fast, eller hjelper andre der jeg kan, sier 47-åringen.

Studentarbeid, laget av Joakim.

Studentforum – til god hjelp for nettstudenter

I løpet av studietiden erfarte Joachim verdien av et velfungerende og aktivt studentforum.

Nettstudier kan fort bli en veldig ensom greie, men etter at jeg fikk i gang et eget studentforum i Discord for studentene på 3D design og animasjon og 3D spilldesign, så endret dette seg dramatisk.

Han fortsetter:

Jeg har etterhvert fått god kontakt med både lærere og flere av medstudentene. Jeg har til og med fått noen nære venner. 

Jeg har etterhvert fått god kontakt med både lærere og flere av medstudentene. Jeg har til og med fått noen nære venner.  Joachim Sverd

Lærerteamet har lagt stor vekt på at vi skal planlegge tiden vår så vi kommer i mål, og du oppdager fort at det er utrolig viktig å komme i gang så tidlig som mulig, forteller Joachim.

Til slutt, hva er ditt beste minne fra studietiden?

All den gode støtten og hjelpen fra lærerne og medstudentene mine. De er hyggelige, hjelpsomme og utrolig interessante folk, avslutter 47-åringen.

Er du interessert i 3D?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om 3D-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top