– Jeg har lang erfaring i makeup industrien, det er masse som kan gjøres der fremover innen AI, sier 31-åringen.

Zahra Isabelle Laine (31) studerer anvendt maskinlæring som nettstudent.

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Maskinlæring er et teknologifelt i rivende utvikling, og kompetansen Zahra tilegner seg er svært ettertraktet.

Det er utrolig interessant, og et område jeg ser store fremskritt i, sier 31-åringen.

Zahra er ikke bare student, men sjonglerer tre andre jobber ved siden av studiet. Hun jobber både som makeupartist, togfører og DJ.

I alle disse jobbene kan man implementere ulike former for maskinlæring. Systemene til tog automatiseres stadig, som for eksempel signalanlegg. I makeup-bransjen for inspirasjon av shoots, og spillelister og anbefalinger til nye sanger kan man enkelt få gjennom AI.

Hun fortsetter:

Implementeringen av maskinlæring er jo uendelig, så det er alltid relevant, sier hun.

Studerer effektivt med flymodus

Grunnen til at jeg valgte å studere på nett er fleksibiliteten. Jeg har veldig varierte arbeidstider og dager, og jobber mye, så jeg trengte noe der jeg kunne skape en egen skolehverdag, eller kveld, som tålte endringer fra uke til uke.

Som nettstudent er det viktig med flymodus, naturlig sollys og snacks, smiler Zahra.

Hun fortsetter:

Jeg fjerner alle apper (spesielt Instagram og Messenger), på min iPad utenom skole-apper. Hvis jeg blir distrahert kan jeg noen ganger og la meg bli det, og sette en tidsramme på hvor lenge jeg får ta en pause fra skolearbeid for så å starte igjen. Det kan noen ganger være mindre distraherende i det lange løp.

Attraktiv kompetanse

Jeg synes ulike programmeringstrender er veldig interessant, sier Zahra.

Etter utdanning er man i stand til å jobbe i både nasjonale og internasjonale selskaper som trenger dataspesialister, programvareutviklere og AI-ingeniører.

Se opptak fra livestream om Anvendt maskinlæring, presentert av Bertram Haskins 15. mars 2023.


Relaterte studier

Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top