Allerede fra januar 2022 kan Noroffs studenter ved campus Bergen oppleve en helt ny studiehverdag. De nye lokalene kommer til å by både på komfort og bedre tilgang til skoleplassen, samt kantine.

Frem til nå har Noroff Bergen holdt til i Kanalveien 88, ved den gamle Tine-fabrikken. Studentene har også hatt tilgang til det gamle NRK-bygget, der spesielt filmproduksjon-studenter har disponert lokalet til studio og filmopptak. Mye veiarbeid pågår i området, og mangel på kantinen mellom pausene har gjort det at det er blitt upraktisk for mange.

Som en skole med kreative og praktiske utdanninger er det naturlig at studentene tilbringer mye tid der med sine prosjekter. For enkelte studier, som filmproduksjon og lyd- og musikkproduksjon for eksempel, kan de tilbringer en full dag på skolen og da er det veldig greit å kunne ha tilgang til en kantine der man slipper å måtte gå ut for kjøpe mat.

Allerede nå i november har Noroff Bergen begynt å flytte til spesialbygde lokaler ved Bredalsmarken 15, og mange ser frem til det. Jeg fikk muligheten til å snakke med to studenter som flyttet til Bergen for å studere ved Noroff, og de deler sine opplevelser med hvordan det er å være studenter ved Campus Bergen. 

– En veldig høyprofilert skole 

Man bygger et veldig bredt nettverk som kan være viktig i fremtidens arbeidslivetAndrea Nicole

20 år gamle Andrea Nicole flyttet fra Skudeneshavn, Karmøy, for å studere digital markedsføring. Hun er fulltidsstudent, og jobber for en hotellkjede i Bergen ved siden av studiene. Hun forteller at hun fikk sans for digital markedsføring da hun deltok i Miss Norway i fjor. En av hennes oppgaver var å finne sponsorer til å støtte henne i løpet av eventen.

– Jeg ble lidenskapelig engasjert og fant fort ut at dette var riktig studiet for meg, sier Andrea Nicole.

–Hva liker du best med Noroff?

– Det er en veldig høyprofilert skole, og det perfekte studiet for meg, sier hun. Hun forteller også at hun synes det beste med skolen er menneskene, og at det finnes så mange med forskjellige kompetanser her og folk med forskjellige interesser.

Andrea Nicole har høye forventninger til nye campus Bergen.

– Det kommer til bli kort vei hjemmefra og lettere å få gjort jobb rundt omkring i byen, forteller hun.

Hun fortsetter:

– Det er en flott skole med de beste lærerne og menneskene. Studiene er veldig godt gjennomført, og man lærer veldig mye. Man bygger også et veldig bredt nettverk som kan være viktig i fremtidens arbeidslivet.

Foto venstre: Andrea Nicole. Foto høyre: Hans David Olaussen

Nytt og forbedret bygg

Hans David Olaussen, 22 år gammel fra Åkrehamn, Karmøy, kom til Bergen for å studere filmproduksjon på Noroff. Han ville studere filmproduksjon fordi det er det han drømmer om å jobbe med. Han valgte Noroff fordi han hadde noen venner fra folkehøyskolen som også studerte på Noroff.

– Det beste med å studere på Noroff er at man har mer en arbeidsdag enn en studiedag. Man jobber mer enn man sitter å leser utallige bøker, sier Olaussen.

Han gleder seg til det nye campus, da bygget er nytt og forbedret. Da jeg spør han hva er det positive med at skolen flytter, svarer han:

– At det er nærmere alt annet og at vi slipper å studere på et sted hvor skoleveien er fylt av trailere og tungt maskineri.

Hans David kan også anbefale andre å studere på Noroff. Han sier at dersom man er interessert i film er Noroff en skole for de som virkelig vil jobbe med det de studerer.

– Det er lettere å komme inn i arbeidslivet etterpå, sier han.

Nye campus Bergen vil bli utrustet til å levere fremtidens kreative og teknologiske utdanninger. Campusen vil ha sentral beliggenhet, med kun seks minutters gangtid til sentrum.

Søk studieplass


Studietilbud ved Noroff Bergen

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top