- Med nettstudier kan jeg styre hverdagen min selv, det gir meg fleksibilitet og mulighet til å jobbe samtidig, sier 26-åringen.

Tori Vea har vært butikkleder siden 2018, og med Noroff Nettstudier har hun muligheten til å fortsette i stillingen samtidig som hun studerer på heltid. Hun valgte studiet i backend-utvikling på grunn av sin genuine interesse for feltet og fordi hun ønsket å utvide kunnskapen og ferdighetene sine.

Valget av dette studiet ble gjort på bakgrunn av min store interesse for programmering og det å skape enestående brukeropplevelser. Jeg får nå muligheten til å fordype meg mer i disse feltene, og jeg gleder meg til å sette meg ned med studiene hver dag, forklarer hun.

En fleksibel hverdag som nettstudent

På dagtid er 26-åringen på jobb som butikkleder, mens ettermiddagene og kveldene dedikerer hun til studiene. Hun har opparbeidet gode rutiner som gjør at hun fint klarer å kombinere begge deler.

Vi får god oppfølging og tilbakemeldinger på alle oppgaver og innleveringer. Tori Vea

Jeg kommer hjem fra jobb rundt klokken fem. Da tar jeg meg tid til å gjennomgå dagens plan, leser nøye gjennom skoletekster og fullfører alle tilhørende oppgaver. Vanligvis blir jeg sittende helt til jeg avslutter dagen og tar kvelden. Denne rutinen gir meg et strukturert studiemiljø og sikrer at jeg dedikerer tilstrekkelig med tid og innsats til studiene, forteller nettstudenten.

Tori tror at for å lykkes med nettstudier bør man ha stor interesse for fagfeltet, i tillegg til gode rutiner, mål og planer hver dag.

Jeg legger bort telefonen når jeg studerer og setter meg alltid på kontoret hvor det er rolig og stille. Jeg lager også en plan på hva jeg skal bli ferdig med før jeg tillater meg å ta pause.

Relevant for arbeidslivet

26-åringen opplever at hun som nettstudent får den hjelpen hun trenger, på samme måte som hun ville gjort om hun var student på campus.

Det vi lærer er veldig relevant for arbeidslivet. Tori Vea

Lærerne er tilgjengelige på Teams og hjelper deg med alt du måtte lure på, noe som for min del fungerer perfekt. Jeg kan alltid skrive til mine lærere og får ofte svar utenom deres arbeidstid. Vi får også god oppfølging og tilbakemeldinger på alle oppgaver og innleveringer, sier hun

Nå arbeider Tori med en oppgave hvor hun får bruk for alt hun har lært i år. Hun synes det er gøy å kunne bruke det hun har lært til å fremstille et ferdig produkt.

Det vi lærer er veldig relevant for arbeidslivet. Vi har fått kompetanse i hvordan man effektivt planlegger prosjekter, samarbeider i team, samt løser komplekse problemer og implementerer løsninger fra grunnen av.

Jeg håper at jeg mot sommeren får jobb og kan starte min karriere innen backend-utvikling, avslutter Tori.

Blant de mest etterspurte tech-jobbene

Backend-utvikling tilbys både som en ettårig- eller toårig utdanning. Du kan søke deg rett inn på det toårige studiet, slik at du sikrer studieplass for to år. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2023. Gjennom utdanningen vil du lære tekniske programmeringsferdigheter som er sentralt i yrket.

Studiet er tilgjengelig som nettstudier og har neste oppstart 9. januar 2024.


Relaterte studier

Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (2-årig)

Utdanningen for deg som ønsker å bli backend-utvikler med avansert teknisk programmeringskompetanse. Du lærer avanserte funksjoner i JavaScript, skybaserte tjenester og .NET, og blir klar til å jobbe som fullstack-utvikler.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top