Årsstudium i backend-utvikling førte til jobb i Vy: - I mange tilfeller kan fagfelt innenfor IT være en svært god vei inn i arbeidslivet.

Etter å ha studert teologi fire år stilte Jørgen Skjegstad (26) seg selv noen kritiske spørsmål, som fikk han til å endre karriereretning.

Hvilke egenskaper og ferdigheter ligger naturlig for min personlighet? Ender jeg ved dette studiet i en jobb som vil passe meg i forhold til hvordan jeg ønsker at mitt liv skal være? Svaret for meg i øyeblikket var nei, forteller han.

Han begynte umiddelbart å lete etter et nytt studium som kunne fylle kriteriene bedre enn det studiet i teologi kunne gjøre. Valget falt til slutt på studiet i backend-utvikling ved Noroff Nettstudier.

Etter å ha undersøkt litt virket det som at backend-utvikling kunne passe meg bra. Frontend-utvikling har slik jeg forstår det mer fokus på brukerinterface. Design har aldri vært min styrke, men struktur og systemer slik som backend har passet meg veldig bra, sier han.

Fikk jobb i Vy

Backend-utvikling tilbys både som en ettårig- eller toårig utdanning. Du kan søke deg rett inn på det toårige studiet, slik at du sikrer studieplass for to år. Jørgen valgte å gå rett ut i jobb etter å ha fullført første året. 

Det var en veldig god opplevelse å studere backend-utvikling. Jeg tok kun første året, og hadde det ikke vært for at jeg fikk jobb, ville jeg ha tatt andre året også. Studiet innebærer mye praktisk arbeid med koding, noe som passet meg veldig godt, forklarer han.

Etter å ha fullført det første året flyttet 26-åringen fra Oslo og hjem til Kristiansand, hvor han fikk jobb som IT-utvikler i Vy. Dette var akkurat den typen jobb han hadde sett for seg. Han jobber i et team som forvalter og videreutvikle enkelte av applikasjonene som fungerer i backend hos Vy.

Typiske oppgaver er å fikse opp i eventuelle problemer for systemene i Norge eller Sverige. Vi ser også til at alt fungerer som det skal, og oppdatere gammel funksjonalitet til å for eksempel støtte nye betalingsmåter.

Han fortsetter:

Til nå har det vært mye nytt, og jeg er enda ikke der at jeg kan arbeide selvstendig med applikasjonene. Samtidig har jeg fått innvilget en fadder, og vi har sammen kommet raskt i gang med konkrete oppgaver. Veien fra innføring til faktisk arbeid har vært kort, fortelle Jørgen.

Jeg har fått innvilget en fadder, og vi har sammen kommet raskt i gang med konkrete oppgaver. Jørgen Skjegstad

📷 Veien fra innføring til faktisk arbeid har vært kort.

 

Ville fylle et behov i arbeidslivet

Jørgen tok studiet via Noroff Nettstudier, noe som fungerte veldig bra for han.

Jeg er selv en strukturert person, og arbeider godt alene. Det er klart det kan bli ensomt til tider, men jeg hadde bestemt meg for at dette skulle jeg gjøre, og det gikk veldig fint, sier han.

Den nyutdannede backend-utvikleren forteller at han gjennom studiet har fått grunnleggende kunnskap om hvordan applikasjoner fungerer. Han har lært hvordan han kan integrere mot en database eller et API, og få det til å samhandle med Frontend.

Det jeg ser mest frem til er å bli dyktig på det jeg gjør. Det vil ta tid, og jeg må smøre meg med tålmodighet, men det vil komme ved å arbeide jevnt og dedikert, sier Jørgen.

26-åringen har en klar oppfordring til andre som prøver å finne en karrierevei som er riktig for seg.

Still deg selv dette spørsmålet: Hvilket behov finnes i arbeidslivet, som jeg kunne tenke meg å være med på å fylle? Hvis du finner svaret på det, så har du jobb for resten av livet. Det er mange ting som er gøy å studere og arbeide med, men pass på at du vet hvor du ønsker å ende opp til slutt. Studiet er ikke målet, men et steg på veien mot målet, som er jobb, avslutter han.


Relaterte studier

Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (2-årig)

Utdanningen for deg som ønsker å bli backend-utvikler med avansert teknisk programmeringskompetanse. Du lærer avanserte funksjoner i JavaScript, skybaserte tjenester og .NET, og blir klar til å jobbe som fullstack-utvikler.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top