- Jeg har alltid vært interessert i kunstig intelligens, og da OpenAI lanserte ChatGPT var det ingen tvil om hva jeg ville studere og jobbe med, sier nettstudenten Julie.

Julie Jansen (28) studerer anvendt maskinlæring via Noroff Nettstudier. Som et område innen kunstig intelligens (AI), fokuserer maskinlæring på å lære systemer hvordan de selv kan lære fra data. 

Fra før har 28-åringen fagbrev i IKT-servicefag og er i tillegg utdannet Beauty Makeup Artist. Etter å ha jobbet mange år i skjønnhetsbransjen, ønsket hun å bevege seg tilbake til IT igjen.

Ettersom det er ganske lenge siden jeg tok fagbrev, er jeg nødt til å oppdatere IT-kompetansen min for å være ettertraktet i arbeidsmarkedet, sier hun.

Stor innvirkning på fremtiden

Når Julie er ferdig med studiet håper hun å få seg jobb som utvikler, gjerne innen gaming som er en av hennes store lidenskaper.

Det hadde vært kjempegøy å få blitt med på prosessen med å skape et helt nytt spill. Jeg synes også det hadde vært kult å jobbe for selskaper som OpenAI, og fått blitt med på utviklingen av ChatGPT og lignende tjenester. Jeg håper også at jeg kan bruke kunnskapen min til å hjelpe andre mennesker med alle mulige problemer og utfordringer, sier hun.

Hun tror maskinlæring kommer til å ha en stor innvirkning på fremtiden og hvordan vi lever.

Jeg tror maskinlæring kommer til å automatisere en stor del av de daglige oppgavene vi gjør, noe som vil gjøre hverdagen vår mye enklere.

28-åringen forteller at hun så langt på studiet har tilegnet seg mye kunnskap om studieteknikker og grunnleggende programmering. Hun ser frem til å videreutvikle sin kompetanse i systemer som vil være nyttige i hverdagen.

Nettstudier fungerer utmerket

Julie synes at det å studere på nett fungerer utmerket, hun liker at nettstudier gir henne frie tøyler til å sette opp dagen som hun selv vil.

Jeg er en person som kan like å stå opp tidlig noen dager og sove lenger andre dager, kanskje jobbe litt på siden av studiene og samtidig ha tid til meg selv, venner og familie. Som nettstudent har jeg mulighet til å sette opp dagene akkurat slik som det passer meg, forteller hun.

 

Som nettstudent har jeg mulighet til å sette opp dagene akkurat slik som det passer meg. Julie Jansen

📷: Julie synes at det å studere på nett fungerer utmerket. Foto: privat.

 

Nettstudenten innrømmer at hun var litt bekymret for at ikke skulle få den samme studieopplevelsen av å studere på nett, men det føler hun absolutt at hun får.

Jeg starter alltid dagen med å våkne av meg selv, det er helt fantastisk å ikke måtte ha på alarm om morgen. Jeg spiser en lett frokost før jeg setter meg ned for å jobbe med oppgaver. I løpet av dagen tar jeg meg flere pauser der jeg går meg en tur og ordner litt hjemme, før jeg avslutter når jeg føler meg ferdig for dagen, forteller hun.

På kvelden tar hun gjerne en titt på notater og løser programmeringsoppgaver via apper på telefonen, på denne måten holder hun seg kontinuerlig oppdatert. Noen dager studerer hun i 10 timer, mens andre dager studerer hun kanskje bare i 5 timer.

Det er dette som er så fantastisk med nettstudier, jeg kan sette opp dagen akkurat slik det passer meg.

Hun tror at det viktigste for å lykkes som nettstudent er å være disiplinert ved å sette opp en rutine som fungerer. Å studere på nett krever at man klarer å jobbe selvstendig, hun mener at det derfor er avgjørende å motivere seg selv for å ikke falle bakpå.

– Man må heller ikke være redd for å spørre om hjelp, fra både lærere og medstudenter. Vi er alle der for å lære hjelpe hverandre, sier hun.

Nettstudiet i anvendt maskinlæring har neste oppstart 17. oktober. Alle utdanninger på Noroff har løpende opptak og er godkjent i Lånekassen.


Relaterte studier

Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top