Babette studerer bachelor i applied data science ved Noroff, og kombinerer nettstudiene med fulltidsjobb og familielivet.

Babette Weldehanna (30) jobber fulltid som utvikler, men ønsket å utvide kompetansen sin ytterligere. Valget falt på bachelor i applied data science, som tilbys som nettstudier og på campus i Kristiansand.

– Det er et utrolig spennende fagfelt, og et fagfelt i enorm vekst. De sier jo at data er den nye oljen, og sannsynligheten for å stå uten jobb når man er ferdig er svært liten. Det å lære kunsten å gjøre data om til innsikt vil nok bli ansett som uvurderlig kunnskap med den mengden data som florerer i dag, forteller hun.

Hektisk hverdag

Babette forteller at ettersom hun jobber fulltid og har tre små barn, er det ikke mulig for henne å delta i et undervisningsopplegg som krever fysisk oppmøte. Dermed passer nettstudier helt perfekt for henne.

Sannsynligheten for å stå uten jobb når man er ferdig er svært litenBabette Weldehanna

– Å kunne studere på nett har vært uvurderlig for meg. Jeg ville ikke klart et slikt studium dersom jeg skulle hatt oppmøteplikt, da hverdagen min allerede er utrolig hektisk, sier hun.

Hun fortsetter:

­ – For meg fungerer det veldig bra, og å ha muligheten til å studere på denne måten er jeg veldig takknemlig for. Jeg vil rette en takk til de som har lagt inn alt arbeidet for å skape et så flott studieprogram med dette oppsettet.

Babette følger undervisningsopplegget når på døgnet hun vil, og er storfornøyd med oppfølgingen fra faglærerne og kontakten med medstudentene.

– Jeg ser forelesningene på den tiden av døgnet jeg føler meg mest opplagt. Alt er grundig forklart, og dersom det er noe jeg ikke forstår er det alltid enkelt å få tak i foreleserne for å spørre om det jeg måtte lure på. Når det gjelder kontakt med medstudentene, er det jo litt det man gjør det til selv, men det arrangeres online eventer hvor vi kan treffes, så jeg har fått kontakt med noen, smiler hun.

Vil ta mastergrad

Babette forteller at det er mange spennende fag på studiet, og blant favorittene er statistisk analyse.

– I det faget lærer vi oss tankesettet som er nødvendig for en som skal skape innsikt i data, og det er så innmari gøy, smiler hun.

Hvor håper du at veien går videre?

– Målet er å ta en mastergrad i business analytics for å lære å anvende kunnskapen fra bachelorgraden effektivt. Jeg ønsker å skape forandringer på ledernivå mot vekst i store bedrifter, og har full tillit til at jeg blir godt rustet for en karriere innen applied data science når jeg er ferdig, sier hun.

Det er fortsatt ledige studieplasser på bachelor i applied data science ved Noroff Kristiansand. På nettstudier er det alltid ledige plasser. Les mer om det fremtidsrettede studiet her.


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top