Juhi tar en bachelor i cyber security på nett, og bor for øyeblikket i Tyskland. – Jeg elsker å reise, og det er en av grunnene til at jeg valgte nettstudier.

Juhi Saigal (23) har alltid vært interessert i IT-sikkerhet, men hadde ikke erfaring eller forkunnskaper fra feltet før hun begynte å studere. Valget falt på bachelor i cyber securitynett.

– Jeg tok definitivt en sjanse, men så langt har det vært helt supert, og det jeg har lært har vært veldig interessant. Det er dessuten en veldig ettertraktet kompetanse å ha i den digitale hverdagen vi lever i, forteller 23-åringen, og legger til:

– Det som gjør cyber security til et spennende fagfelt, er hvor raskt det utvikler seg og hvor mange muligheter som er i feltet. Man blir aldri ferdig utlært!

Bruker friheten til å reise

Som nettstudent kan man studere hvor man vil, når man vil. Dette er en fleksibilitet Juhi vet å utnytte. Hun forteller om en fleksibel hverdag hvor hun kan sitte hvor som helst i verden, hun trenger bare PC-en sin og tilgang til nett.

– Jeg har tidligere tatt frontend-utvikling ved Noroff, og det beste var hvor mye jeg kunne studere og reise samtidig. Jeg var blant annet i California i fem uker, India i tre uker, og reiste frem og tilbake mellom Norge og Tyskland. Jeg elsker å reise, og det er en av grunnene til at jeg valgte nettstudier. Det å kunne planlegge sin egen hverdag som man vil, i stedet for å planlegge rundt studietiden, er en stor fordel, sier hun.

Målet er å bli analyst eller å jobbe innenfor konsultasjonJuhi Saigal

Juhi understreker viktigheten av rutiner og selvdisplin når man er nettstudent. Hun forteller at det kan fort skje at man faller bakpå, og derfor er det viktig at man har evne til å planlegge egen hverdag.

– Nettstudier er supert hvis man liker fleksibilitet og klarer å planlegge sin egen studiedag fra hvor som helst. Det krever samtidig mye selvstendig arbeid, sier hun.

– Mer sosialt enn man tror

Som bachelorstudent har Juhi faste undervisningstidspunkter i hverdagene, samt en time om dagen hvor man kan prate med en professor og få hjelp med oppgavene. Hun har gode rutiner på plass, og starter gjerne dagen med en treningsøkt.

– Jeg trener frem til klokka ni, og så sitter jeg med skole til ettermiddagen. Nettstudiene er satt opp slik at vi har 60 minutter undervisning fra mandag til torsdag, samt 60 minutter «leksehjelp» med professorene, hvor vi kan spørre om det vi har lært, hvordan man løser oppgavene, og så videre. Man må bestå oppgaver og prøver for å kunne ta eksamen i emnene, og det er for å sikre at flest mulig er forberedt og klare til eksamen, forklarer hun.

Hun har fått god kontakt med medstudenter, og understreker at det ikke nødvendigvis trenger å være ensomt å studere på nett.

– Jeg tror en del tror at når man studerer på nett, så har man ikke et sosialt miljø som på campus, men det er faktisk mer sosialt enn man tror. Vi har digitale sammenkomster og bruker plattformer for å snakke om litt av alt, hjelpe hverandre, og så videre. Vi pleier å feire digitalt når vi er ferdig med eksamener, kjøre quizkvelder, og noen henger også fysisk hvis man vil det. Siden det er på nett er det folk fra overalt i Norge, og også studenter som er utenfor Norge, forteller hun.

– Hvor håper du at veien går videre etter at du er ferdig hos Noroff?

– Målet er å bli analyst eller å jobbe innenfor konsultasjon. Eventuelt går jeg videre på masterstudier, avslutter Juhi.

Bachelor i cyber security har oppstart på campus i Oslo, Kristiansand og som nettstudier 15. og 16. august. Du kan allerede nå sikre deg din studieplass.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top