Jeg ønsket å lære mer om den tekniske designprosessen for komme meg videre i karrieren, sier 52-åringen.

De tekniske og kreative prosessene er veldig spennende. Blant annet det å kunne gå fra konsept til konkrete designobjekter eller arkitekturelementer, og det å kunne visualisere og vise fram resultatet i 3D. Jeg føler også at studiet oppdaterer meg i forhold til teknologi.

Eric Beugnet (51) bor i Oslo, jobber som selvstendig næringsdrivende og studerer teknisk design med DAK. For Eric var nettstudier en god løsning for å kunne kombinere familie, jobb og studier.

Jeg er selvstendig næringsdrivende og har laget en plan der jeg studerer om morgen, men adapterer denne planen i forhold til jobben min ved behov. Jeg studerer mellom 8.30 og 12.30 hverdag, og lørdager og kvelder når det trengs. I tillegg studerer jeg fulltid i noen perioder, hvis det er mulig.

Eric ville bygge videre på kompetansen og nettstudier ble da den beste løsningen.

Rent praktisk så har jeg en familie med to barn hjemme. Jeg kunne ikke slutte helt å jobbe for å studere, så jeg bestemte meg å ta studiet på deltid hjemmefra.

Han fortsetter:

Nettstudier fungerer om man har disiplin til å jobbe når man har planlagt å gjøre det. Jeg begynte litt tregt og måte justere etter hvert for å klare å konsentrer meg på studiene. Det er viktig å skape en god rutine! Man kan også benytte seg av feriene for å ta lese seg opp på emner som man er usikker på, sier Eric.

Artikkelen fortsetter under videoen...

En spennende og kreativ utdanning

Jeg ønsket å lære mer om tekniske designprosessen for komme meg videre i karrieren. For meg ble det å konkretisere ideer, samt finne en naturlig overgang fra å selge designprodukter til å prosjektere min kompetanse innenfor designhistorie.

Jeg begynte med å følge nøye med på kursene. I begynnelsen forsto jeg ikke helt sammenhengen mellom softwarene, men etter første prosjekt så det allerede lysere ut. Nå føler jeg at jeg har oversikt over hva som brukes til hva og hvordan man kan utvikle produkter og design med de nye skillsene man får på studiet. Det er veldig tilfredsstillende!

Han fortsetter:

Jeg ønsker å prosjektere med arkitekter, interiørarkitekter, møbeldesignere og liknende. Jeg har allerede noen leads for jobber innenfor flere ideer og retninger, forteller Eric.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Stå på og ikke tenk for mye til å begynne med. Følg opp kursene og ikke bli forsinket, det har jeg gjort og det er da vanskelig å komme tilbake til riktig nivå om man mangler praksis og ikke har gjort alle oppgaver. Tid må man bruke, avslutter han.

Er du interessert i digital prototyping eller teknisk design?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om studiene digital prototyping og teknisk design på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top