Jeg ønsket å fordype meg i datasikkerhet, men var avhengig av å jobbe mye i tillegg til studiene, sier 31-åringen.

Arash Mithraian er 31 år gammel, bor i Oslo og studerer digital etterforskning på nett. Han er veldig fasinert av cyberangrep og jobber for tiden som IT-konsulent i tillegg til nettstudiene.

Jeg synes et dataangrep er veldig fascinerende. Jeg ønsker å lære om etterforskning av hendelser som allerede har skjedd. Dette er en erfaring som jeg føler jeg må ha for å etter hvert kunne spesialisere meg mot systemarkitekt med sikkerhetsmessig bakgrunn.

Noe av det som jeg synes har vært mest fascinerende så langt i studiet er fagene som er relatert til selve etterforskningen av digitale spor. Her går vi igjennom digitale spor og kartlegger henvendelsene og finner ut hva som har skjedd. Deretter blir vi trent opp til å kunne fremlegge bevismateriale for ulike interessenter med ulike kompetansenivå, forteller 31-åringen.

En digital verden i stadig utvikling

Digital etterforskning som fagfelt er veldig viktig for vår sikkerhet, og fordi det er i stadig utvikling hele tiden. Det er allerede uendelig stort og det kommer ikke til å stoppe der, på grunn av den teknologiske utviklingen i samfunnet generelt.

Han fortsetter:

Samtidig med denne utviklingen ser vi en enorm økning i digital kriminalitet. Dette er bekymringsfullt og gjør at samfunnet, både i privat og offentlig sektor, trenger økt kompetanse i å beskytte seg fra denne relativt nye formen for kriminalitet. Det er en samfunnskritisk oppgave som jeg gjerne vil bidra til.

Samfunnet, både i privat og offentlig sektor, trenger økt kompetanse i å beskytte seg fra denne relativt nye formen for kriminalitet. Arash Mithraian

Ettersom jeg har lært mer om datasikkerhet har jeg også merket at jeg selv har blitt veldig mye mer bevisst på sikkerheten i dagliglivet til både meg selv og min familie. Noe av kunnskapen har jeg også utnyttet i min nåværende jobb som IT-konsulent.

Nettstudiene ga mulighet for utdanning ved siden av jobb

Over lengre tid hadde jeg et sterkt ønske om å ta videreutdanning. Jeg ønsket å fordype meg i datasikkerhet, men var avhengig av å jobbe mye i tillegg til studiene. Nettstudier på Noroff ga meg den fleksibiliteten som jeg hadde lett etter lenge, og ga meg samtidig muligheten til å ta akkurat den utdanningen jeg ønsket.

Fleksibiliteten har også gitt meg muligheten til å kunne jobbe med min utdanning uansett hvor jeg skulle befinne meg. Dersom jeg har behov for å foreta jobbreiser, har jeg fortsatt muligheten til å studere i tillegg.

Studiehverdagen min som nettstudent består av å se forelesninger, enten direkte eller ofte som videoopptak etter jobb. Jeg jobber vanligvis på dagtid og nettstudiene har gitt meg muligheten til hovedsakelig å bruke helger og kvelder til studier - som er da jeg har ledig tid, sier Arash.

Jeg synes jeg lærer best med "learning by doing". Med forelesningene som grunnlag lærer jeg derfor mye av å løse oppgaver i etterkant. Det gir meg muligheten til å undersøke problemstillinger dypere, både teoretisk og praktisk.

Hvor håper du at veien går videre?

Jeg har et sterkt ønske om å spesialisere meg mer mot etterforskning av nettverksutstyr, samt Palo Alto brannmurer.

Jeg synes også Incident Response og Honeypots er veldig interessante områder, og tenker å ta de som valgfag til neste semester. Med erfaring fra nevnte felt ønsker jeg meg videre til neste nivå som er systemarkitekt med fokus innen sikkerhet, avslutter han.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top