– Det er tilfredsstillende å oppleve anerkjennelse fra både nasjonale og internasjonale pedagogiske miljøer, sier han.

EduLearn er en svært anerkjent internasjonal utdanningskonferanse, som i år ble avhold på Mallorca. 800 delegater deltok fra 80 ulike land. Drange presenterte sin publikasjon “Online Teaching Structure in IT – A Case Study”.

– Ettersom opplegget baserer seg på vår egen leveranse, er det tilfredsstillende å oppleve anerkjennelse fra både nasjonale og internasjonale pedagogiske miljøer. Det viser at vi gjør de rette tingene, sier Drange.

Artikkelen til Drange handler om nettbasert pedagogikk spesifikt for IT-leveranser. Drange har lang erfaring med nettstudier og digital leveranse av utdanning, og baserer forskningen sin på Noroff.

– Presentasjonen gikk bra, og det var godt fremmøte, sier Drange.

– Hovedvekten av innleggene på konferansen dreide seg naturlig nok om hvordan Covid-19 har påvirket undervisning, og ny teknologi som AI og maskinlæring – og at jobbmarkedet ser svært annerledes ut i dag.

Edulearn22: Drange fikk også tid til sosialisering. Her med Maria Susy Rogers fra Noroff sitt parteruniversitet University of South Wales.

– Omvendt klasserom

Undervisningsopplegget i Dranges artikkel baserer seg på fire elementer: Tankekart, tekst og video forklaring, praktisk oppgave og refleksjon.

– Tankekart brukes dels som en «mal» på hvordan den praktiske oppgaven skal løses, og dels som en problembasert læringsaktivitet som fremmer dybdelæring. Tekst og videoforklaringer benyttes for å forberede studentene til den praktiske oppgaven som et slags omvendt klasserom, hvor studentene går gjennom dette i forkant av den praktiske oppgaveløsningen, forklarer Drange.

– Den praktiske oppgaveløsningen går ut på at studentene selv skal gjennomføre det som er beskrevet gjennom tekst og bilder – en oppgave som man vil møte mange ganger etter endt utdanning. Det hele avsluttes med refleksjon og diskusjon studentene imellom, sier han.

Artikkelen tar også opp hvordan elementer som digital kompetanse, kommunikasjon og multimedia bidrar til dybdelæring.

– Alt blir understøttet av bred forskning, og selv om man gjerne kan tenke at det å lage undervisningsopplegg basert på forskning og pedagogiske prinsipper kan gjøre utviklingen av slike opplegg mer kompleks, konkluderer vi i denne artikkelen at det kan også bidra til høyere kvalitet i studentenes læring, sier Drange.

Artikkelen er opprinnelig basert på Dranges skriftlige eksamen i et studium i nettverkspedagogikk. Drange fikk toppkarakter og strålende tilbakemeldinger.

Drange holder for tiden på med sin PhD på University of Sunderland.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

IT-studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst

Bli dataanalytiker og få en nøkkelrolle i bedriften. Behovet for dataanalytikere er enormt i de fleste bransjer i dag og i fremtiden.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2022.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top