33-åringen studerer nettverk og IT-sikkerhet på nett: – Jeg ser allerede nå at mye av fagstoffet kan knyttes direkte til arbeidsplassen min. 

Kathrine Færø (33) har alltid vært interessert i teknologi, sikkerhet og digitalisering. Etter å ha ferdigstilt en mastergrad i et annet felt, kjente hun at hun savnet teknologibiten, og at hun ønsket å fylle på med mer kunnskap.

– Valget falt på nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff. Den kan tas på nett, og det vi lærer er overførbart til alle bransjer. Det vil bare bli mer og mer fokus på digitale løsninger i fremtiden, og da er det viktig å ha kunnskap om sikkerhet. Dette studiet er veldig hands on, sier hun.

Hun valgte å studere på nett for å kunne kombinere studiene med jobben.

– Jeg valgte nettstudier for å få hverdagen til å gå rundt. Jeg har fulltidsjobb, og ønsket ikke å trappe ned, men jeg merket også at tiden var inne for å lære noe nytt og spennende, smiler hun.

Struktur i en fleksibel hverdag

Som nettstudent har Kathrine friheten til å legge opp sin studiehverdag etter egen timeplan. Samtidig krever det en god del disiplin å holde tritt.

Det gir ekstra motivasjon at studiet oppleves så relevant for arbeidslivetKathrine Færø

– Jeg er vant til å strukturere og planlegge, og har derfor ikke utfordringer med den fleksible hverdagen. Jeg synes det er veldig bra at man kan legge opp ukene selv, samtidig som man følger studieplanen. Da er man sikker på at man henger med og ikke faller av, sier hun.

Hun opplever at nettstudiene fungerer veldig bra, og forteller at måten fagstoffet blir presentert på er oversiktlig og greit å følge.

– Fagstoffet blir presentert i moduler, med artikler, relevant tekst, video, også videre. Kombinert med det at vi kan kommunisere med faglærerne og hverandre i forum, gjør at det er enkelt og kjekt å kunne delta i diskusjoner selv om jeg er på farten, sier hun.

– Oppleves veldig relevant

Nettverk og IT-sikkerhet er en praktisk IT-utdanning hvor man blant annet lærer å bekjempe hacking og datakriminalitet.. Kathrine opplever at det hun lærer på studiet har en tydelig kobling til bransjen, og kan selv bruke mye av sin nye kunnskap på sin nåværende arbeidsplass.

– Jeg ser at mye av fagstoffet kan knyttes direkte til arbeidsplassen min. Det gir ekstra motivasjon at studiet oppleves så relevant for arbeidslivet, sier hun.

Hun fortsetter:

– Jeg har flere ganger merket at det er koblinger til dagens arbeidsmarked og kompetansen som er etterspurt, i tillegg til egne personlige erfaringer jeg har gjort meg.

Hun håper at studiet vil åpne dører for henne i fremtiden.

– Jeg håper at denne utdanningen vil føre til flere spennende mulighet for meg, enten det er videre studier eller innenfor videre yrkesløp, avslutter hun. 

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top