Blant studieretningene med sterkest vekst de siste årene finner vi IT- og teknologistudier. Det er ikke så rart: Næringslivets behov for nyutdannede teknologer har skutt i været.

Blant studieretningene med sterkest vekst i år finner vi nettopp IT- og teknologistudier. Ifølge Samordna Opptak var det hele 19 275 søkere til IT-studier ved hovedopptaket i 2021, og 28 323 søkere til teknologiske fag. I fagskoleopptaket var teknologiske fag utdanningsområdet med flest førstegangssøkere, med 6559 søkere.

Det er ikke så rart: Næringslivets behov for nyutdannede teknologer har skutt i været. Velger du en utdanning innen IT og teknologi, er du dermed nærmest garantert jobb.

Til tross for en økning i antall søkere til IT-studier, øker behovet for kompetanse i bransjen betydelig. Alt tyder på at denne trenden vil fortsette i lang tid framover. Ifølge NIFU-rapporten «IKT-sikkerhetskompetanse i arbeidslivet – kompetanse og tilbud» vil fire av ti IT-arbeidsplasser stå tomme i 2030 dersom ingen tiltak gjøres.

Et kjapt søkt på finn.no viser at det under kategoriene "IT" og "IT-programvare" er utlyst til sammen 1660 stillinger (søkt 17. juni). Dermed er det gode jobbmuligheter for deg som velger en IT-utdanning.

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Et mer digitalt samfunn

Norge regnes som et av de mest digitaliserte landene i verden, og som følge av pandemien har digitaliseringen fått et solid oppsving. Flere bedrifter som tidligere har vært tilbakeholdne har nå oppdaget og omfavnet digitale løsninger. Ifølge en analyse fra 2020 foretatt av Moment Analyse på vegne av næringslivsklyngen Digin, vil IT-bransjen fremover opprettholde og øke sine investeringer.

– Endringer i samfunns- og arbeidsliv, med økt digitalisering innenfor de fleste områder, har ført til et stort behov for teknologikunnskap, forklarer Beathe Due, rektor ved Noroff høyskole.

Hun fortsetter:

– Vi blir mer og mer avhengige av teknologi og har mer av det rundt oss enn noen gang. Derfor trenger vi flere som kan utvikle og forvalte disse løsningene.

Noroff tilbyr spennende teknologistudier rettet mot morgendagens arbeidsmarked. Du kan velge mellom å ta en treårig bachelorgrad eller en kortere fagskoleutdanning. I tillegg tilbys studiene som nettstudier.

Rektor ved Noroff høyskole, Beathe Due. Foto: Jeanette L. Bækkevold

Økt behov for IT-spesialister

LinkedIn har i sin årlige rapport identifisert de 15 mest etterspurte jobbene i 2021, basert på en kombinasjon av etterspørsel og antall tilgjengelige jobber. I årets rapport kommer det frem at behovet for personer med kunnskap om kunstig intelligens og datavitenskap fortsetter å øke i nesten alle bransjer. Ansettelser innen kunstig intelligens økte med 32% mellom 2019 og 2020, og ansettelser innen data science har økt med nesten 46% siden 2019.

Noroff tilbyr bachelorutdanning i applied data science i Kristiansand og på Noroff Nettstudier. Studiet har løpende opptak, og du kan sikre deg din studieplass allerede nå.

Særlig behov innen digital sikkerhet

Med den digitale utviklingen i oppsving, blir vi også mer sårbare for cyberangrep, dataangrep og digital krigføring.

– Cyber security-eksperter og deres unike kompetanse er nødvendig innen en rekke bransjer og industrier, sier Due.

Ekspertisen og ferdighetene studentene tilegner seg gjennom en bachelorgrad i cyber security er sterkt etterspurt, og vil bli viktigere enn noen gang i privat og offentlig sektor.

Noroff tilbyr flere ulike retninger innenfor teknologistudier. Alle studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top