Allerede etter ett år på grafisk design fikk Tiril drømmejobben; - Nå får jeg bidra til livsviktig arbeid gjennom markedsføring og design. Det redder liv.

Den dagen virket plutselig alle verdens farger sterkere, solen lyste ekstra, og jeg følte meg vanvittig lettet.Tiril Leggett

Tiril Leggett (26) startet sin arbeidskarriere som sykepleier, men forstod raskt at turnusarbeid ikke var for henne. Etter en del undersøking valgte hun en kveld å søke på grafisk design ved Noroff, og fikk studieplass allerede dagen etter.

- Den dagen virket plutselig alle verdens farger sterkere, solen lyste ekstra, og jeg følte meg vanvittig lettet.

Selv om hun er en kreativ person har tanken om en fast og trygg jobb alltid trumfet andre alternativer i arbeidslivet, noe som var en av flere grunner til at hun valgte sykepleie. Da Tiril oppdaget grafisk design fikk saken en ny vending.

- Da jeg skjønte hva en grafisk designer er - altså en kunstner i fast jobb, var det ingen sak å velge.

Nå har Tiril startet på andre året av utdanningen og trives godt med valget sitt.

Fleksibelt studie

En av grunnene til at Tiril valgte grafisk design ved Noroff, var muligheten for å ta det over nett. Fleksibiliteten og friheten var avgjørende for at hun skulle unngå å måtte slutte i jobben som sykepleier mens hun tok ny utdanning. Som turnusarbeider kan hun tilpasse studiene etter timeplanen og jobbe med dem selv på et stille nattskift på sykehuset.

- Jeg er allerede utdannet, derfor var jeg opptatt av å ha et studie som gav meg fleksibiliteten til å slippe å ta opp mer lån.

Selv om å kombinere full jobb og fulltidsstudier kan være utfordrende, syns ikke Tiril det har vært noe problem.

- Jeg har vært overraskende flink og disiplinert til å jobbe hjemme, også etter en lang arbeidsdag. Jeg tror det rett og slett er fordi det er så gøy at det føles ut som en hobby, sier hun.

Jeg tror det rett og slett er fordi det er så gøy at det føles ut som en hobby.Tiril Leggett

Støtten fra medstudenter og lærere har gjort opplevelsen av nettstudiet enda bedre.

- Jeg er superfornøyd! Jeg syns lærerne er veldig dyktige og flinke til å lede meg på rett spor. Og så syns jeg folk er flinke til å kommentere i forum og skryte av hverandre, sier hun.

/

📷: Studentarbeid av Tiril Leggett.

Drømmejobben

Da Tiril var ferdig med første året på grafisk design bestemte hun seg for å søke på jobb som grafisk designer og innholdsprodusent for Stiftelsen Organdonasjon. En jobb der hun kan kombinere kunnskap fra både sykepleien og grafisk design.

- Jeg søkte jobber for gøy etter at førsteåret var ferdig, og forventet på ingen måte å få jobb så fort.

- Å jobbe kreativt i en medisinsk rettet organisasjon har vært den perfekte overgangen for meg.

Studiehverdagen på andre året av grafisk design ser derfor litt annerledes ut enn den gjorde første året. Nå jobber hun hverdager 8-16, og kan derfor strukturere dagen slik hun ønsker. I tillegg jobber hun med akkurat det hun studerer.

- Det mest relevante og interessant jeg har lært på studiet er strategisk design! Nå jobber jeg i en organisasjon der jeg må være strategisk med både ord og bilde, så det er kjemperelevant for meg.

Hva er dine planer etter at du har fullført studiene dine?

- Jeg har egentlig allerede realisert drømmen! Nå får jeg bidra til livsviktig arbeid gjennom markedsføring og design. Det redder liv, forteller hun.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top