Den tidligere Noroff-studenten jobber i softwareselskapet Eye-share, og fikk bransjeerfaring allerede i studietiden gjennom internship.

Mari Heimly Steinnes (28) har ikke alltid visst at det var digital markedsfører hun skulle bli. Hun har alltid vært samfunnsengasjert og hatt interesse for verden, som førte henne til en bachelorgrad i internasjonale studier. Da hun etter noen år ønsket å videreutvikle sine ferdigheter mer, kom hun over studiet i digital markedsføring ved Noroff.

– Jeg klikket meg inn og leste om studiet, og følte at det passet meg helt perfekt. Fra før visste jeg ikke så mye om denne retningen, men jeg likte at man får muligheten til å jobbe både kreativt og analytisk. Man kan også jobbe i mange ulike bransjer, forteller hun. 

Jobber med innholdsproduksjon og analyse

I 2021 startet hun på digital markedsføring ved Noroff Stavanger. Det er et valg hun ikke angrer på, og allerede før hun var ferdig utdannet hadde hun sikret seg drømmejobben.

– Jeg jobber i Eye-share, som er et softwareselskap som leverer løsninger som skal forenkle økonomiprosesser med intelligent programvare, forteller hun.

Som digital markedsfører har hun varierte arbeidsoppgaver, og får brynet seg på både kreative og mer analytiske oppgaver.

– Mine oppgaver er å forvalte og utvikle Eye-shares digitale plattformer, da i hovedsak nettside og LinkedIn, innholdsproduksjon, og analyse og kampanjer, smiler hun.

Studiet er veldig hands-on, og man gjør mye praktisk fremfor kun å lese om tingMari Heimly Steinnes

Internship i studietiden

Som digital markedsføring-student ved Noroff fikk Mari hele tiden oppleve å være tett på bransjen.

– Man jobber med caser fra ekte kunder helt fra starten av, så vi ble forberedt på hvilke oppgaver i kunne forvente oss å måtte løse i arbeidslivet. På den måten fikk vi også bygget nettverk med mennesker fra bransjen, sier hun.

Hun fortsetter:

– Studiet er veldig hands-on, og man gjør mye praktisk fremfor kun å lese om ting. I tillegg har alle lærerne bransjeerfaring, og vet veldig godt hva de driver med. Vi har også hatt spennende gjesteforelesere som har delt tips og triks med oss om det de jobber med, for eksempel tekstskriving, Google Ads, annonsering i sosiale medier, og så videre.

Mari fikk i løpet av studietiden et internship hos markedsføringsbyrået Vecora. Her jobbet hun en gang i uka ved siden av studiene.

– På den måten fikk jeg innblikk i hvordan det er å jobbe i byrå. Å ta muligheten du får til å være i internship er noe jeg virkelig anbefaler, sier hun.

– Ikke vær redd for å søke!

Digital markedsføring tilbys på alle Noroffs fire campuser. 2021 var det første året det ble tilbudt på Noroff Stavanger, og Mari var dermed i det aller første kullet her.

– Vi var en liten klasse, og det gjorde jo at vi ble godt kjent. Jeg hadde det alltid så gøy på skolen, og skulle kanskje egentlig ønske at det var et studieår til, ler hun.

Til andre studenter som nylig er ferdige og ser etter relevant jobb, har hun et klart råd.

– Ikke vær redd for å søke! Mange føler at de ikke er kvalifiserte for mange av jobbene som ligger ute. Søk likevel! Det er lurt å fokusere på alt du kan, fremfor det du ikke kan, sier hun. 

Det er fortsatt noen ledige studieplasser på digital markedsføring med oppstart 15. og 16. august. Det er løpende opptak, og du kan sikre deg din studieplass nå.

Søk studieplass

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top