Frontend utvikling, Tor Magne Brekken, Noroff

Jeg valgte å studere på nett fordi at jeg allerede var i jobb, sier Tor Magne (28).

Nettstudier fungerer veldig bra, men man må være nysgjerrig og lærevillig. Det å studere på nett innebærer en god del selvstudium.

Det kan noen ganger være fristende å sjekke ut hva som er på Netflix eller Viaplay, men man må huske på og være litt streng med seg selv og gjøre ferdig studeringen først. Husk at tiden fort kan gå fra deg!

Tor Magne Brekken er 28 år og studerer frontend-utvikling på nett. Han har alltid hatt en drøm om å jobbe med programmering, og nettstudiene ga han muligheten til å følge denne drømmen.

Jeg valgte å studere på nett fordi at jeg allerede var i jobb og nettstudier gir mye fleksibilitet. Jeg har fagbrev som kokk, men jobber som industrimontør. Jeg har hatt programmering som hobby siden jeg var rundt 15-16 år, forteller Tor Magne.

Han fortsetter:

Studiehverdagen min er ikke noe rakettforskning, men den består av veldig mye selvstudium. Det blir mye jobbing foran pc-en for å programmere, lage wireframes, design, skrive rapporter osv.

Frontend-studiet gir mulighet for jobb innen drømmebransjen

Jeg har alltid vært nysgjerrig av meg og jeg synes frontend-studiet er veldig artig. Jeg liker godt å finne ut hvordan ting fungerer på innsiden! Ellers bruker jeg mye av fritiden min på fjellturer, trening, gaming og programmering utenom skolen, forteller 28-åringen.

Jeg valgte frontend-utvikling fordi jeg alltid har drømt om å jobbe med programmering. Jeg synes programmering er spennende fordi man kan lage omtrent det man vil ut ifra så og si ingenting. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med programmering.

Tor Magne er svært fornøyd med innholdet i studiet sitt og føler at alt er nyttig å lære, selv om programmering er det som interesserer han mest.

Studiet har en veldig bra kobling til bransjen! Vi lærer også mye om hvordan en frontend-utvikler jobber og hvilken rolle vi kan ha etter vi er ferdig med studiene. I tillegg lærer vi også om rollene som er rundt oss som frontend-utvikler.

Det vi lærer er altså veldig relevant for arbeidslivet som en frontend-utvikler. Hittil vil jeg si at alt vi har lært egentlig har vært nyttig å lære. Vi har blant annet læret mye om fargeteori, design, Research osv., men jeg synes det mest interessante er programmering, sier Tor Magne.

God oppfølging og godt studentmiljø på nett

Jeg synes at jeg har fått god oppfølging på studiet, men det er selvfølgelig ingen som kommer og spør om det går bra med leksene eller om du er i rute for innlevering. Hvis du har spørsmål eller et problem så er det bare å spørre en faglærer så får du hjelp så fort som mulig.

Han fortsetter:

Man kan også spørre andre medelever på de ulike forumene. Jeg har hjulpet en god del andre elever med spørsmål og synes det er artig å hjelpe til. Da får man kjent litt på det man har lært selv, sier Tor Magne.

Folk er veldig trivelige og hjelpsomme. Vi bruker forumene både for å snakke med andre studenter og for å stille spørsmål.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Vær nysgjerrig, frampå og lærevillig, avslutter Tor Magne.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få fem e-poster med mer informasjon om IT-studiene på Noroff.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top