Vi har tatt en prat med Raymond om hans imponerende karriere, og hvordan han kombinerer alle sine prosjekter med rollen som faglærer i lyd- og musikkproduksjon.

Raymond Enoksen, lærer ved lyd- og musikkproduksjon campus i Oslo, er for tiden aktuell som komponist på den svenske storfilmen «Hammarskjöld» med Mikael Persbrandt i hovedrollen. Han står også bak det offisielle lydverket til Bodø Europeisk Kulturhovedstad 2024 sin åpningsseremoni, som skal avvikles om få dager. Dette er bare noen av mange prosjekter den anerkjente komponisten har jobbet med den siste tiden.

Musikk til populær TV-serie

Raymond er opprinnelig fra Mosjøen i Nordland og har de siste tolv årene bodd i Oslo. Han er utdannet fra Norges musikkhøgskole med det prestisjetunge diplomstudiet i komposisjon. Komponisten startet sin karriere med å lage musikk til TV- og underholdning, noe han fortsatt gjør mye av den dag i dag. Han står blant annet bak musikken til den populære serien «Forræder».

Det er utrolig mange flinke og fine mennesker som jobber i denne delen av bransjen og det er gøy å nå ut til så mange mennesker med musikken min. «Forræder» ble en voldsom suksess her til lands og det er ekstra gøy at musikken min har blitt langt merke til og at den utgjør en så stor del av stemningen i serien.

Nå er Raymond aktuell med musikk til den nye TV2-serien «Spillet», som også er konkurranseunderholdning med stor vekt på det psykologiske.

Her har vi gått i en annen retning musikals, som kanskje er litt mer eksotisk. Jeg syns selv det ble veldig bra, og jeg gleder meg til å se sluttresultatet.

Det er gøy å nå ut til så mange mennesker med musikken min Raymond Enoksen

Foto: privat.

 

Filmfestival, Eurovision og Emmy-pris

Hva er det mest spennende du har gjort så langt i din karriere?

Oi, det er et vanskelig spørsmål. Jeg har fått være med på så mange spennende saker. Å være med spillefilmen «Thale» på Toronto filmfestival var stort. All oppmerksomheten rundt musikken jeg laget til Lars Monsen tidlig i karrieren min er også noe jeg husker godt. Det var spennende å lage musikk for åpningsnummeret og produksjonsmusikken til Eurovision Song Contest-finalen som Norge avholdt i 2010.

Han legger til:

Og selvsagt var det veldig stort for meg når dramaserien Atlantic Crossing som jeg komponerte musikk til vant en internasjonal Emmy-pris!

- Jeg elsker å undervise på Noroff

I tillegg til mange spennende prosjekter i inn- og utland, underviser også Raymond i lyd- og musikkproduksjon på Noroff. Det er ingen hemmelighet at hverdagen er travel for den anerkjente komponenten.

Til tider er det nokså krevende, men jeg elsker å undervise på Noroff og får mye fleksibilitet av mine kollegaer, ledelsen og ikke minst studentene mine. Dette gjør at jeg kan kombinere lidenskapen for å undervise sammen med alle prosjektene mine, forklarer han.

Med 20 års erfaring som profesjonell komponist nasjonalt og internasjonalt, har Raymond mye kunnskap å dele med sine studenter.

Jeg bruker hele tiden min erfaring fra bransjen i undervisningen, samtidig vil jeg si at jeg lærer like mye av studentene som de lærer fra meg.

Han har en klar oppfordring til de som ønsker å satse på en musikkarriere.

Legg en plan, gi det tid, ikke hopp over noen ledd, men lær det du skal, skaff et godt nettverk, og vær med på både din egen og andres reise, avslutter han.

 

Jeg bruker hele tiden min erfaring fra bransjen i undervisningen. Raymond Enoksen

Foto: Jeanette L. Bækkevold.


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top