Behovet for kvalifisert personell innen skylagring og databehandling vil bli et stort satsingsområde for de fleste bedrifter fremover. Studiet, Cloud Foundations, gir deg grunnleggende kompetanse innenfor fagfeltet.

Fra mars 2024 tilbyr Noroff Fagskole studieprogrammet Cloud Foundations. En praktisk utdanning om fysisk infrastruktur, serverdrift og skyteknologier med Microsoft Azure som plattform.

Skytjenester og databehandling i skyen ses på som et satsningsområde av mange, og det vil derfor bli behov for mange med denne kompetansen i årene fremover.Tom Drange

Relevant for arbeidslivet

Teknologi utvikles i et rasende tempo og behovet for prosessering, ytelse, lagring og tilgjengelighet øker i takt med dette. Som et resultat må mange organisasjoner etablere sky-baserte miljøer, noe som gjør at behovet for kvalifisert personell også øker.

- Skytjenester og databehandling i skyen ses på som et satsningsområde av mange, og det vil derfor bli behov for mange med denne kompetansen i årene fremover, sier Tom Drange.

I juni 2023 fullførte Tom Drange sin PhD med fokus på sosial angst blant IT-studenter. Doktorgraden fullførte han samtidig som han underviste ved Noroff. Nå er han utdanningsleder for det nye studieprogrammet, Cloud Foundations, og er klar for oppstart i mars.

- Cloud Foundations er en fundamental plattform for enhver som ønsker å jobbe med skytjenester, sier Tom Drange.

/

📷: Dr. Tom Drange. Foto: Privat.

Litt om studiet

Cloud Foundations fokuserer på reelle, praktiske og relevante oppgaver, samt at AI som læringsverktøy brukes flittig. Målet med utdanningen er å lære studentene til å bli selvgående og selvstendig, med gode samarbeidsevner i et tverrfaglig miljø. Det viktigste for å lykkes er interesse for faget, god arbeidsmoral og en ambisiøs innstilling.

- Det er viktig å forstå grunnleggende drift og administrasjon av datanettverk, Microsoft,- og Linux-baserte servere for å forstå grunnleggende skytjenester og infrastruktur. Det er like viktig å forstå hvordan en eventuell flytting av tjenester og infrastruktur til skyen kan påvirke bedriften, sier Tom Drange.

Videre forklarer han at studieprogrammet bygger på tre prinsipper:

  • Hva er nåværende fysisk infrastruktur?
  • Hvordan kan den infrastrukturen se ut i skyen?
  • Hva slags positive eller negative ringvirkninger gir en mulig flytting av infrastruktur og tjenester til skyen?

Du kan sikre deg studieplass på Cloud Foundations allerede nå.

     
Top