Benjamin Svendsen (24) har tatt en bachelorgrad i Applied Data Science, og fått sin bacheloroppgave publisert i anerkjent tidsskrift.

Oppgaven til Benjamin er en sammenlignende analyse av bildeklassefiseringsmodeller som skal gjenkjenne norsk tegnspråk. Han forteller at det er en ære å få oppgaven sin publisert i tidsskriftet MDPI-Technologies Q1 journal.

Det føles utrolig godt å få annerkjennelse for noe jeg har jobbet så hardt med. Her må jeg også få takke min veileder og professor Seifedine som gjorde dette mulig, sier han.

Interesse for maskinlæring

Kommunikasjon er en integrert del av alles liv, og gir enkeltpersoner muligheten til å uttrykke seg og forstå hverandre. Ifølge Verdens helseorganisasjon opplever 5% av verdens befolkning hørselstap, og 70 millioner er helt døve. For de som bruker tegnspråk for å kommunisere, kan dette være vanskelig fordi det er få som forstår tegnspråk. Bildeklassifiseringsmodeller kan bidra til å lage systemer som hjelper til med denne utfordringen.

Det var interessen for maskinlære som fikk Benjamin til å skrive bacheloroppgave om temaet. Han fikk sansen for bildegjenkjenning ved bruk av maskinlære.

Jeg visste at denne type teknologi kunne bli brukt til tegnspråkgjenkjenning og begynte derfor å lese gjennom litteraturen for å se om det kunne bli en potensiell bacheloroppgave. Der fant jeg masse forskning, men ingen som var fokusert spesifikt på oversettelse av norsk tegnespråk. Jeg så da på dette som en gyllen mulighet til å fylle dette gapet ved å forske på det selv, sier Benjamin.

Jeg visste at denne type teknologi kunne bli brukt til tegnspråkgjenkjenning. Benjamin Svendsen

📷:  Illustrasjon som viser prosessen i Benjamins metode. 

Ønsker å videreutvikle oppgaven

24-åringen håper at oppgaven hans kan bidra til å få i gang interessen og forskningen på tegnspråktolkning ved bruk av maskinlæring i Norge. Han mener at det har et enormt potensial til å hjelpe hørselshemmede. Det er mye hardt arbeid som ligger bak oppgaven.

Det å lese gjennom tung litteratur samtidig som man skulle sette ord på ideene krevde tid og tålmodighet. Men da jeg først kom i gang med den praktiske delen, følte jeg virkelig at jeg var på rett spor. Jeg var også veldig bestemt på å skrive jevnt og trutt for å unngå den vanlige fellen mange studenter går i ved å utsette alt til siste liten, sier han.

Han forteller at det har vært en utfordrende, men utrolig lærerik opplevelse å studere Applied Data Science.

Jeg har fått en bred kompetanse innenfor data, programmering og maskinlære, og med denne kompetansen har jeg fått muligheten til å forske på noe jeg virkelig brenner for gjennom arbeidet med bacheloroppgaven min, sier han.

Benjamin sikret seg jobb allerede på sitt andre år av studiet. Planen hans videre er å fortsette å stå på i jobben, men han ser også på mulighetene for å videreutvikle bacheloroppgaven sin, slik at den kan være direkte til nytte for de hørselshemmede i Norge.

Bachelorgraden i Applied Data Science har neste oppstart i august 2024. Du kan sikre deg plass til neste års oppstart allerede nå.


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top