Satsing på etter- og videreutdanning er helt avgjørende for å skape en bærekraftig fremtid, sier Knut Erik Beyer-Arnesen.

Med over 400.000 permitterte i vår var det en felles forståelse fra både Stortinget og regjeringen at den ledige tiden måtte benyttes til kompetanseheving slik at den enkelte kan komme styrket tilbake til arbeidslivet når jobbene er tilbake, sier Knut Erik Beyer-Arnesen, styreleder i Forum for Fagskoler.

22. april ble det åpnet for at de som er arbeidsledige eller permitterte og mottar dagpenger, kan studere uten å miste dagpengene. Det ble innført som en midlertidig ordning, men er forlenget til å gjelde ut året.

Abelia har arbeidet for anledningen for permitterte til å ta utdanning ble forlenget i alle fall ut året. Dette er viktig for å skape trygghet og forutsigbarhet for den enkelte skal kunne fullføre en påbegynt kompetanseheving uten å frykte for økonomien til seg selv og ikke minst de som de forsørger.

Viktigste reformen i dette tiåret

Etter- og videreutdanning og livslang læring har vært debattert i flere år i Norge.

Koronakrisen har bidratt til en flying start på det som tidligere kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen omtalte som en av de viktigste reformene i dette tiåret, sier Beyer-Arnesen.

Målet med kompetansereformen «Lære hele livet» er at ingen skal gå ut på dato på grunn av manglende kompetanse.

Fremtidige omstillingsbehov vil ventelig øke i takt og omfang. Det er særlig hensynet til at teknologiske endringer skjer raskere enn tidligere som påvirket behovet for læring. For at flere skal komme i jobb og bli i arbeidsstyrken, blir det viktig å legge til rette for at befolkningen har relevant og tilstrekkelig med kompetanse.

Noroff tilbyr 13 ulike nettstudier med oppstart 13. oktober for dem som har behov for en fremtidsrettet utdanning som gir solide jobbmuligheter. Se hvilke studier som starter her.

Fagskole med nær tilknytning til arbeidslivet

Alt i alt har koronakrisen vist at fagskolene kan være en viktig del av løsningen for den enkelte og bedriftene skal klare å komme styrket ut av krisen, og med en kompetanse som er nødvendig for at norsk næringsliv skal være konkurransedyktig i årene fremover.

Den største satsningen gjøres gjennom fagskolene, som fikk en langt høyere andel av midlene som ble bevilget enn høyskolene og universitetene.

Dette bunner i fagskolens nære tilknytning til arbeids- og næringslivet. Dette har bidratt til å styrke fagskolens anseelse og synliggjøre deres viktige rolle som en sentral aktør i den kommende kompetansereformen.

Fagskolestudier på nett

Nettstudiene til Noroff er lagt opp for alle som trenger eller ønsker fleksibilitet i sine studier, og tilsvarer den samme kompetansen som fagutdanningen på campus. Studiene kan tas på heltid eller deltid. 

Lånekassen legger til rette for større fleksibilitet og økt støtte for voksne, slik at flere skal ha mulighet til å utdanne seg, uavhengig av alder og livssituasjon. Med den nye ordningen vil man kunne få fullt lån frem til man er 50 år, mot 45 år tidligere. Les mer her.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få fire e-poster med mer informasjon om Nettstudier på Noroff.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Noroff Nettstudier – Oppstart 13. oktober:

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top