I samarbeid med Cisco Norge tilbyr Noroff School of Technology and Digital Media et gratis nettbasert kurs for innføring i Nettverk og IT sikkerhet.

Da vi vurderte hvordan vi kunne bidra til dugnaden for å få folk tilbake i arbeid konkluderte vi med at det handler om å tilføre den kompetansen arbeidslivet trenger- raskt og med god kvalitet, sier Erlend Koppen Skar, Sales and Solutions Director i Noroff.

«"

Foto: Magnus Wintersborg

Sammen med Cisco har Noroff satt sammen kurset «Innføring i nettverk og IT-sikkerhet» for å gi en god og anvendbar innføring i nettverk og IT-sikkerhet.

Tilbudet er primært rettet mot dem som for tiden er permittert eller arbeidsledig, og bygger på innhold fra Noroff og Cisco Academy.

Nettkurset har oppstart 3. august og en varighet på fire uker. Les mer her.

Kompetanseheving

Gjennom kortkurset vil studentene få en innføring i arkitektur, struktur, funksjonalitet og komponenter for internett og andre nettverk. Studentene vil tilegne seg en grunnleggende forståelse av hvordan nettverk fungerer og hvordan man setter opp enkle lokale nettverk (LAN), utfører grunnleggende konfigurasjon av routere og switcher, og implementerer Internet Protocol (IP).

Ifølge Merete Asak fra Cisco Norge trenger bransjen flere som kan være med å bygge den digitale grunnmuren fremover.

Samfunnet digitaliseres mer og mer. For å lykkes med dette må vi heve kompetansen rundt selve grunnmuren vi bygger digitaliseringen på, nemlig en nettverk infrastruktur. Bransjen trenger flere som kan forstå og bygge den digitale grunnmuren og kurset «nettverk og IT-sikkerhet» er et viktig første steg for å kunne jobbe med dette fremover, sier hun.

Kortkurset vil også være et godt utgangspunkt for videre studier eller starten på et sertifiseringsløp med Ciscos egne sertifiseringer som er en internasjonalt anerkjent bransjestandard for å dokumentere kompetanse.

Les mer og søk om plass her

Top