- Gjensidige synes det var veldig spennende at jeg ønsket å kombinere design og utvikling, jeg fikk dermed tilrettelagt mine behov som student.

Maria Eilertsen (28) hadde jobbet fire år i reklamebransjen da hun søkte seg inn på nettstudier i frontend-utvikling.

I likhet med mange andre ble Marias arbeidsplass rammet av COVID-19, noe som innebar permittering av ansatte. 28-åringen så på dette som en mulighet til å bygge videre på sin kompetanse og spisse den i en ny retning. Under studiene startet hun også i ny jobb som designer i forsikringsselskapet Gjensidige.

Gjensidige synes det var veldig spennende at jeg ønsket å kombinere design og utvikling, jeg fikk dermed tilrettelagt mine behov som student. Jeg sjonglerte 100% nettstudier og 100% jobb. Da jeg hadde fullført studiet byttet jeg stilling fra designer til utvikler, sier hun.

Maria jobber nå som utvikler i et team som heter «Builders». Dette tverrfaglige teamet består av både designere og utviklere, som samarbeider for å bygge og implementere Gjensidiges designsystem, kalt «Gjensidige Builders».

- De tilpasset seg kontinuerlig etter våre behov

Den tidligere Noroff-studenten forteller at studiet tar høyde for at studentene har forskjellig utgangspunkt når de startet. Hun opplevde at introduksjonen var veldig overkommelig, noe som bidro til at det var veldig mange som gjennomførte.

Nettstudier viste seg å være mye mer sosialt enn hva jeg hadde trodd. Maria Eilertsen

Det var et trygt og åpent miljø hvor vi kunne spørre og prate om hva som helst. Andre året arrangerte vi sosiale sammenkomster i byene vi bor i, så nettstudier viste seg å være mye mer sosialt enn hva jeg hadde trodd.

Studiet holder tritt med en bransje i stadig endring. Jeg har venninner som startet på studiet etter at jeg fullførte, og jeg kan se at Noroff allerede ett år senere har oppdatert mye av pensumet basert på praksiser som endrer seg, fortsetter hun.

Maria forteller at flere av oppgavene på studiet gikk ut på å praktisere det å jobbe som utvikler i team. Studiet tok også for seg realistiske scenarioer som studentene med stor sannsynlighet vil møte på i arbeidslivet.

Lærerne var engasjerte i utviklermiljøet og delte ofte nyheter om endringer i bransjen. De var også lett tilgjengelige om det skulle være noe og tilpasset seg kontinuerlig etter våre behov og bisto også i helgene, sier hun.

Mestringsfølelse og inspirasjon

Maria har prøvd ut både tradisjonell bachelorutdanning på campus og fagskole på nett. Hun har erfart at den viktigste faktoren for å lykkes er å studere noe man selv synes er gøy og spennende.

Pensum var lagt opp på en måte som gav meg mestringsfølelse. Maria Eilertsen

Terskelen blir da mye lavere for å starte tidlig på innleveringer og lese pensum. Jeg tror at det som er litt skremmende for mange når det gjelder nettstudier, er hvordan det snakkes om selvdisiplin og hvordan man unngår å «falle av». Motivasjonen vil jo alltid variere litt gjennom to år, men jeg minnet alltid meg selv på at studier var noe jeg frivillig hadde gått tilbake til, forteller hun.

Den tidligere nettstudenten mener at Noroff har lagt opp semesteret på en måte som bidrar til at studentene ikke «faller av». Det jobbes uke for uke, hvor man starter på mandag og har innlevering hver søndag i form av praktiske oppgaver eller tester med svaralternativ.

Pensum var lagt opp på en måte som gav meg mestringsfølelse og inspirasjon til å stå opp tidlig hver mandag når ukens oppgave ble publisert. Flere av oss nettstudenter snakket mye sammen i felleskap og hjalp hverandre, så jeg føler ikke at jeg mistet noe som nettstudent, sier Maria.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere gir deg svært gode karrieremuligheter etter studiene. Neste oppstart på nettstudier er 9. januar 2024.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top