Det var ikke før jeg begynte på studiet at jeg virkelig skjønte at hobbyen min kan være mitt levebrød, og i senere tid min karriere, sier Monika (28).

Måten Noroff sine digitale læringsplattformer er satt opp gjør det lett å få tilgang til alt av faglig innhold, når som helst på døgnet, hvor som helst i verden, så lenge vi har nettforbindelse så klart, smiler Monika Lie (28).

Hun studerer frontend-utvikling via Noroff Nettstudier.

Da pandemien inntraff i 2020 ble hun permittert fra jobben sin, og bestemte seg for å søke studieplass hos Noroff.

Det var ikke før jeg begynte på studiet at jeg virkelig skjønte at hobbyen min kan være mitt levebrød, og i senere tid min karriere, samt lidenskap. Jo mer jeg koder, desto mer liker jeg å holde på med dette.

Solide jobbmuligheter

Man får kombinert både den venstre- og høyre hjernehalvdel gjennom kombinasjon av design, teknologi og programmering – som er fag- og interesseområder som står sterkt hos meg personlig, sier Monika.

Hun fortsetter:

Alt vi lærer på studiet virker relevant i arbeidslivet fordi teori og praksis vi lærer kombineres i stor grad. Jo lenger vi kommer inn i frontend-studiet, jo mer kunnskap får vi tilegnet oss i verktøyene og kravene som stilles til oss fremtidige webutviklere. Frontend-utvikling er kommet for å bli.

Monika er med andre ord ikke bekymret når det kommer til jobbmarkedet hun snart skal ut i.

Jeg ser for meg, eller rettere sagt håper, at det vil åpne seg nye dører for meg når det kommer til karrierevalg- og muligheter, i forhold til kunnskap og ferdigheter jeg besitter, fra både frontend-studiet hos Noroff og fra min tidligere utdanning i grafisk design.

Når jeg ser gjennom jobbannonsene fra Trondheim ser jeg at det publiseres ledige stillinger med jevne mellomrom og at flere bedrifter er på jakt etter frontend-utviklere. Man trenger ikke vente lenge med å finne en ledig stilling som frontend-utvikler eller noe tilsvarende i nærområdet, sier hun.

Strukturert nettstudent

Monika beskriver seg selv som en strukturert nettstudent, som i starten av hver studieuke setter av en time til å lage en ukeplan, som hun følger som hjelper henne å holde kontroll på innleveringsfrister og andre viktige gjøremål.

Jeg står opp til fast tid hver morgen, lager frokost til både meg og hunden min, går tur med han, før jeg starter rett på studier når jeg er hjemme. Jeg nyter livet som nettstudent og er godt fornøyd med studievalget jeg har tatt. Jeg fant raskt ut at dette med nettstudier absolutt er helt min greie.

28-åringen forteller at nettstudiene gjør det mulig for henne å tilrettelegge studieplanen og hverdagen slik det passer for henne.

Jeg kan legge det opp etter jobb og fritid, mens jeg jobber mot karrieredrømmen min i mellomtiden, sier hun engasjert.

Imponert over faglærerne

På spørsmålet om Monika får hjelpen og oppfølgingen hun trenger svarer hun utvilsomt ja.

Jeg er meget imponert over fagskolelærerne vi har blitt utdelt, det må jeg si. Jeg opplever at oppfølging, hjelp og veiledning fra våre fagskolelærere er til stede og lett tilgjengelig både innenfor de oppsatte «veiledningstimene» og faktisk i noen tilfeller utenfor disse tidsrammene enten gjennom mail eller som melding på Discord.

Hun fortsetter:

Vi får god oppfølging fra alle våre lærere og konstruktive tilbakemeldinger på våre innleveringsoppgaver som hjelper oss studenter med å se hva vi gjør bra, hva vi kan gjøre annerledes med gode argumenter hvorfor. Dette er medstudentene også veldig flinke til å gjøre når vi spør etter det.

Til slutt, hvilket råd vil du gi til nye frontend-studenter?

Alt det du lærer, kommer du garantert til å få bruk for før eller siden senere i løpet av studieløpet. Snakker av egen erfaring jeg har tilegnet meg som nettstudent, så langt. Helt klart kreves det mye egeninnsats og informasjonsinnhenting i ulike fagemner utenfor pensumbøkene for å få mest mulig faglig utbytte, men så lenge man jobber for det og man kjenner at motivasjonen er der så vil det bli verdt strevet til syvende sist.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top