27-åringen studerer UX-design. Man får innsikt i brukernes behov, noe som kan være med på å gjøre hverdagen til mange litt enklere i møte med digitale produkter.

Jeg har fått et helt annet blikk på hvordan jeg ser på produkter, både digitale og fysiske, og jeg tar meg selv i å lete etter «feil» overalt i hverdagen, for å prøve å tenke på hva som kunne blitt forbedret og forenklet, sier Marianne Indrebø (27).

Hun studerer UX-design fra Oslo via Noroff Nettstudier.

27-åringen har ikke alltid visst at det nettopp var UX-design hun ønsket å drive med. Hun driver allerede sin egen hårstrikk-bedrift, og jobbet tidligere som negltekniker.

En dag fortalte en kunde av meg om jobben sin som UX-designer. Det hun fortalte meg virket veldig interessant, jeg undersøkte mer, og ble veldig motivert til å starte på en utdanning innen UX-design. Studiet på Noroff er både spennende, fremtidsrettet og relevant for arbeidslivet, sier Marianne videre.

«"
Foto: Adobe Stock

UX-design finnes overalt

Det er mye som gjør UX-design til et spennende fagfelt. Marianne Indrebø

UX design handler om å forbedre totalopplevelsen en menneskelig bruker har i møte med et digitalt produkt, en tjeneste eller et system. Disse interaksjonene skal maksimere brukerens følelse av måloppnåelse og samtidig minimere frustrasjoner.

Det er mye som gjør UX-design til et spennende fagfelt. Det er kreativt, har en fin balanse mellom teori og praksis, og det er noe man kan se overalt, fra digitale produkter til gjenstander man har i hjemmet.

Hun fortsetter:

Man får innsikt i brukernes behov, noe som kan være med på å gjøre hverdagen til mange litt enklere i møte med digitale produkter.

Nettstudiene gir Marianne fleksibilitet

Marianne begynte å studere under koronapandemien, og forteller at det ble naturlig for henne å velge nettstudier. Dette gjør i tillegg at hun har tid til å fokusere på hårstrikk-bedriften ved siden av studiene.

Jeg bor i Oslo, men er opprinnelig fra Bergen. På grunn av nettstudiet har jeg fått en veldig fleksibel hverdag, noe som gjør at jeg kan besøke familien min ofte og over lengre perioder. Jeg trenger kun å ta med macen min, og kan studere like godt der som i Oslo. Fleksibiliteten har også gitt meg muligheten til å bruke mer tid på bedriften min.

Jeg synes nettstudier fungerer veldig bra. Studiet har en fast struktur med nytt tema og innlevering ca hver uke, som gjør det lett å følge studieplanen.

Tett oppfølging

Studiet i UX-design er tilgjengelig på campus i Oslo og via nettstudier.

Som nettstudent opplever jeg at jeg får den oppfølgingen og hjelpen jeg trenger fra faglærer, og at de er raske på å gi svar og tilbakemelding når jeg har trengt det. Vi har blant annet flere forum, samt egen mail for UX-faget hvor vi kan stille spørsmål. Vi får også lange og gode tilbakemeldinger på oppgavene vi har levert inn.

Neste oppstart er allerede 15. august. Er du interessert i å høre mer om studiet? Det kan vi hjelpe deg med å finne ut av! Fyll ut skjemaet, så vil vi kontakte deg så snart som mulig. 

Etter at jeg er ferdig med studiet håper jeg selvsagt at det er muligheter for å jobbe med UX, og jeg kjenner nå når jeg er halvveis i studiet at dette er noe jeg virkelig har lidenskap for, avslutter Marianne.


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top