Fra høsten 2021 tilbys anvendt maskinlæring som nettstudium hos Noroff. 

– Anvendt maskinlæring kombinerer informatikk og programvareutvikling med kunstig intelligens, og datalagring med datamanipulering og visualisering, forklarer Olav Slettahjell. Han er leder for programutvikling ved Noroff Fagskole, og anvendt maskinlæring er et av fagskolens ferskeste studieprogrammer.

På det ettårige studiet lærer man å skape mening fra Big Data. Som et område innen kunstig intelligens (AI), fokuserer maskinlæring på å lære systemer hvordan systemene selv kan lære fra data. Målet er å gjøre det mulig for systemet å identifisere mønstre uten videre programmering, noe som gjør denne fremgangsmåten svært verdifull for selskaper.

– Kunnskapen studentene vil tilegne seg gir muligheter for automatisering som kan erstatte tidkrevende manuelle oppgaver, som utføres av mennesker i dag. Studentene vil lære teknikker som gjør at de kan spille en viktig rolle i utviklingsprosesser for maskinlæringssystemer, forteller Slettahjell.

Kandidater med fagskoleutdanning innen maskinlæring vil være svært attraktive på jobbmarkedetOlav Slettahjell

Studiet fokuserer på praktiske ferdigheter i sentrale aspekter av maskinlæring, som er attraktive egenskaper i arbeidslivet. Det praktiske arbeidet vil gi kompetanse gjennom profesjonelle arbeidsflyter og metoder som brukes innen maskinlæring. Eksempler på emner studentene skal gjennom er Data Mining, Data Visualisation og Computational Intelligence. Les mer om studiets oppbygging her.

Utviklet i samarbeid med bransjen

Det er et økende behov for spesialister innen maskinlæring, både i Norge og internasjonalt. Studiet i anvendt maskinlæring er utviklet i tett samarbeid med bransjen.

– For at vi skal kunne tilby studenter en mest mulig aktuell utdanning, er samarbeidet mellom våre fagfolk og bransjen svært viktig i utviklingsprosessen. Anvendt maskinlæring er intet unntak, og vi har i dette prosjektet hatt god dialog med to sentrale aktører i bransjen i utviklingen av studieløpet. Resultatet er en høyaktuell utdanning som vi er utrolig stolte av å endelig kunne tilby som fagskoleutdanning, sier Slettahjell entusiastisk.

Hvilke karrieremuligheter finnes for studentene etter endt utdanning?

– Veldig mange selskaper implementerer maskinlæringsteknologi i sine virksomheter, og det er generelt et økende behov for arbeidskraft innen maskinlæring. De trenger praktiske fagpersoner som kan bidra med sin kompetanse. Etter utdanningen vil du kunne jobbe i både nasjonale og internasjonale selskaper som trenger praktisk arbeidskraft innen programvareutvikling og AI-teknologi. Vi tror at kandidater med fagskoleutdanning innen maskinlæring vil være svært attraktive på jobbmarkedet, sier Slettahjell.

Anvendt maskinlæring tilbys ved Noroff nettstudier. Utdanningen er NOKUT-akkreditert og godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. Hos Noroff er det løpende opptak, og du kan dermed sikre deg studieplass nå. Les mer om anvendt maskinlæring.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top