I tillegg til å kunne jobbe ved siden av studiet, gir også nettstudiene 26-åringen muligheten til å dyrke ulike hobbyer og fritidsinteresser.

Charlotte Hope er 27 år gammel, bor i Stavanger og studerer frontend-utviklingNoroff Nettstudier. For henne var en fleksibel utdanning på nett det beste alternativet.

Jeg gikk media og kommunikasjon på videregående skole, men gjorde aldri noe videre innenfor denne retningen. I fjor jobbet jeg derimot på et prosjekt som AI-trener i 10 måneder og fikk mersmak på det å jobbe med teknologi igjen. Når jeg undersøkte hvilke muligheter som fantes, skjønte jeg med en gang at frontend-utvikling ville være noe for meg, forteller Charlotte.

Grunnen til at jeg valgte nettstudier er fordi jeg jobber. Turnusordning i jobben min gjør at jeg har veldig fleksible arbeidstider, noe som betyr at jeg kan ha fri både dag, ettermiddag eller kvelder. Jeg trengte derfor en ordning hvor jeg kunne legge opp mine egne skoledager.

«»
Foto: Privat

Tid til studier og hobbyer

Hverdagene mine varierer veldig, avhengig av hvordan turnusen på jobb er lagt opp. Studiehverdagen og jobb går veldig fint sammen. Jeg kan for eksempel jobbe med skole på dagen og være på jobb på kvelden en dag, mens jeg kan jobbe med skole hele dagen neste dag - og sent på kvelden dagen etter det.

I tillegg til å kunne jobbe ved siden av studiet, gir også nettstudiene 26-åringen muligheten til å dyrke ulike hobbyer og fritidsinteresser.

Fleksibiliteten er ikke bare grei i forbindelse med jobb, men også i forbindelse med andre hobbyer og aktiviteter. I tillegg til skole og jobb har jeg god tid til trening, venner og reising.

Trenger ikke noe annet enn PC eller mobilen

Nettstudiene fungerer rett og slett veldig bra fordi du kan ta det med deg over alt. Alt, eller mye, av pensum kan også kjøpes som e-bøker i for eksempel Amazon Kindle, som gjør at du ikke trenger noe annet en PC-en eller mobilen - uansett hvor i verden du befinner deg.

Når jeg har hatt behov for det har jeg fått bra med tilbakemeldinger fra faglærerne - både på innleveringene mine, på Discord og de digitale klasserommene på Moodle.

Jeg har også brukt forumet for studenter på Discord, hvor jeg både har deltatt i gruppesamtaler vedrørende prosjekter og generelle spørsmål. Jeg har også snakket direkte med noen i min klasse angående oppgavetekster og tolkninger.

Hvor går veien videre?

Jeg jobber nå i SpareBank 1 og kunne absolutt tenke meg å ta med all den kundeerfaringen jeg har hatt der de siste 6 årene, inn i SpareBank 1 sitt utvikling og design-team etter endt utdanning. Med all tilbakemeldingen jeg har fått fra kundene i banken, vil jeg være svært rustet til å finne løsninger som treffer kundene på de punktene de etterlyser på for eksempel hjemmesidene og i nettbanken.

Hun fortsetter:

Jeg er også utdannet adjunkt og ser at fremtiden innenfor teknologi bare kommer til å bli viktigere med årene. Jeg har sett at flere apper utvikles og flere nettsider designes, da er det spennende å lære seg språket som blir benyttet i denne utformingen.

Jeg tror og håper at dette også vil få et økt fokus i fremtidige læreplaner - da kan denne førstehåndserfaringen med frontend-utvikling være nyttig å kunne bidra med i en læringssituasjon, sier 26-åringen.

Hvilke råd vil du komme med til nye studenter?

Vær nysgjerrig. Prøv deg frem og spør dersom du lurer på noe, avslutter hun.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top