Jeg valgte å studere på nett fordi jeg ikke hadde mulighet til å si opp jobben og flytte for å studere på campus, sier nettstudenten. 

Å studere på nett gir meg mer fleksibilitet slik at jeg kan ha forskjellige arbeidstider hver dag, sier Eric André Meyer (27).

Som nettstudent ser jeg på de samme forelesningene som studentene på campus gjør, og gjør de samme oppgavene.

27-åringen bor i Haugesund og studerer nettverk og IT-sikkerhetNoroff Nettstudier. For han var nettstudier et perfekt alternativ da han allerede var etablert med jobb og derfor ikke hadde mulighet til å flytte for å studere på campus.

Nettstudier fungerer egentlig som vanlig skole, bare at du er den eneste i klasserommet. Å studere på nett krever en god del selvdisiplin, da det bare er du selv som kan passe på at du møter opp eller gjør det du skal for å kunne fullføre fagene.

Så lenge man leverer oppgavene som blir gitt, så får vi god feedback både av lærere og studenter. Har man spørsmål kan man også spørre på studentforumet hvor man fort vil få svar fra flere studenter og lærere som er ivrig til å hjelpe.

Hverdagen som nettstudent

Studiehverdagen min består av å logge inn på Moodle og se på dagens forelesning. Deretter så gjør jeg oppgavene som hører til forelesningen.

Jeg kan gjøre oppgavene og se forelesningene når som helst på døgnet, noe som er ekstra greit da jeg har en jobb som har varierte arbeidstider.

Når jeg gjør oppgaver så trengs det som oftest å gjøre litt mer ekstra research utover det som ble sagt i forelesningen. Dette kan jeg fort bruke et par timer på. Jeg kan også jobbe ekstra noen dager for å ligge foran skjema slik at jeg kan ta meg en ekstra fridag om jeg skulle trengt det.

En utdanning for fremtidens arbeidsmarked

Jeg valgte nettverk og IT-sikkerhet fordi jeg ønsker meg en jobb innen IT-faget og trenger en utdanning for å søke jobber.

I dette studiet lærer man å bekjempe hackere og annen datakriminalitet - noe som jeg syntes er drit kult! Yrker innen IT-sikkerhet er også noe som er på vei opp, noe som vil si at det er gode muligheter i arbeids markedet når man er ferdig utdannet.

Han fortsetter:

Hittil i studiet vil jeg si faget Microsoft Based Technologies (MST) har vært det mest interessante. Her lærer vi hovedsakelig om Windows Server som er noe jeg fikk skikkelig sansen for. Alt man lærer i MST er jo ting man trenger å vite for å jobbe som system administrator - noe som jeg ønsker å gjøre i framtiden.

Generelt alt man lærer føler jeg kan bli relevant i arbeidslivet. For eksempel i faget Problem Based Learning (PBL) lærer man veldig mye generell kunnskap om problemløsning, studieteknikker, kreativitet, programledelse osv. Dette er noe som kan brukes i mange jobber, men også livet generelt.

Hvor går veien videre når du er ferdig på nettverk og IT-sikkerhet?

Når jeg er ferdig på nettverk og IT-sikkerhet så håper jeg at jeg kan få en jobb der jeg kan dra nytte av alt det jeg har lært i studiene, avslutter han.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top