Målet er at eg skal bli ein aktuell jobbsøkar innan web design og frontend-utvikling, sier Vidar.

Nettstudier fungerer svært godt. Det gir oss som ikkje bur tett på ein by, høve til å ta verdifull vidareutdanning heime, sier Vidar Håland (32).

Han bor i Husnes og studerer frontend-utvikling via Noroff Nettstudier. For 32-åringen var nettstudier et naturlig valg da dette gir gode muligheter for å studere uten å måtte flytte på seg.

Digitalt klasserom

Løsyinga med såkalla digitale klasserom i kombinasjon med chatte-programmet Discord fungerer ypparleg. Vidar Håland

Den tekniske løysinga i nettstudiane er veldig bra lagt opp. Løsyinga med såkalla digitale klasserom i kombinasjon med chatte-programmet Discord fungerer ypparleg. Me kan kontakte lærarane direkte og få hjelpe med alle typar spørsmål. Me kan òg dele kode med lærarar og andre elevar, og få hjelp dersom vi står fast, sier 32-åringen.

Han fortsetter:

For meg er det særleg viktig med gode rutinar. Eg ser på studiekvardagen som ein vanleg arbeidsdag. Eg står opp kl. 7, drikk kaffi med kjærasten, går meg ein liten tur ute, før eg sit meg ned på kontoret eg har laga til i leilegheita. Der loggar eg på nettportalen og opnar opp dagens leksjonar. Til gjengjeld for gode rutinar kan eg ofte bruke helgene til kunne finpusse det vesle ekstra på oppgåver som eg føler eg treng litt ekstra tid på.

Foto: Privat

Perfekt kombinasjon

Valet fall på Frontend-utvikling då det gir meg akkurat den pakkekompetansen eg treng. Eg opplever at studiet er oppdatert på, og retta mot, det bransjen ser etter. Ikkje berre skal ein lære å skrive kode, men òg lære å tenke på målgruppene som skal bruke løysingane du lager. Vi lærer difor mykje om design og innhald, i tillegg til korleis vi skal kode nettsider best mogleg.

Studiet byr på den perfekte kombinasjonen av visuelle design-kunnskapar, med soilid teknisk kunnskap. Vidar Håland

Studiet byr på den perfekte kombinasjonen av visuelle design-kunnskapar, med soilid teknisk kunnskap. Det er retta mot ein bransje som stadig er i endring. Derfor er det betryggande at lærarane er oppdatert på endringar i teknologien, og kva verktøy som eksisterer der ute, sier Vidar.

Han fortsetter:

Det mest interessante med studiet er det å alltid måtte tenke "responsiv design" når ein designer og utviklar nettsider. Det at me aldri kan vere sikker på nøyaktig kva skjermtype og skjermstorleik ein brukar ser nettsidene på, gjer at me heile tida må sørge for at nettsidene ser bra ut, og fungerer slik dei skal, på alle skjermar. Anten det er mobiltelefonar, nettbrett eller store monitorar. Heldigvis lærer vi dette allereie tidleg i første semester.

Vidar er også svært fornøyd med faglærerne som han ha på studiet, ellers har han også erfart at studentene er til god hjelp for hverandre.

Lærarane er svært kjappe på å svara. Både når du stiller opne spørsmål, som alle studentar kan sjå, og når du sender spørsmål direkte til lærarane.

Me studentane har også høve til å prate saman via Discord. Der kan vi òg diskutere oppgåver og hjelpe kverandre.

«»

Foto: Privat

Vil bli en aktuell jobbsøker

Vidar har en klar oppfatning av hva han vil bruke utdannelsen til.

Målet er at eg skal bli ein aktuell jobbsøkar innan web design og frontend-utvikling. Draumen er å kunna jobba med nye oppgåver og få nye utfordringar i eit firma som stadig held seg oppdatert på den raske teknologiske utviklinga vi ser kvar dag, avslutter han.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top