Sangen til tidligere Noroff-student Ole Hartz setter seg garantert på hjernen! Til lørdag deltar han med låta "Vi er Norge" i delfinalen i Melodi Grand Prix.

– Det er bare helt surrealistisk, sier Ole. 

– Jeg føler jeg er i en slags boble der jeg i det ene sekundet er spent og nervøs som aldri før, og i det andre er helt kontrollert og rolig.

Ole utdyper:

– Det er utrolig kult å bare få være med, og jeg gleder meg utrolig mye til lørdag. Jeg har faktisk ikke helt forstått hva jeg skal være med på før nå som vi er i gang med scene- og koreografi-prøver. Jeg tror jeg må forsøke å nyte øyeblikket til det fulle, for det kommer til å være over på et blunk. Da vil jeg i det minste kunne se tilbake på hva jeg fikk oppleve!

Kort oppsummert så betyr musikken nesten alt.Ole Hartz

Ole er tidligere student på lyd- og musikkproduksjonNoroff Oslo. Hans tidligere faglærere er stolte og tror bidraget blir en publikumsfavoritt.

– Det setter jeg utrolig stor pris på å høre. Jeg har alltid sett opp til lærerne på Noroff. De er svært dyktige og ga meg mye god kunnskap som jeg fortsatt bruker til musikkproduksjon i dag. Å få så god tillit fra dem gir meg en ekstra boost som jeg skal ta med meg inn mot MGP, smiler han.

Finaleplass er målet

– Det største målet mitt på lørdag er å komme videre til MGP-finalen i februar. Det hadde virkelig vært drømmen! Samtidig er jeg utrolig takknemlig for muligheten, og må nyte øyeblikket så mye som mulig.

– Så håper jeg virkelig at jeg klarer å gi seerne litt ekstra glede med en festglad folkelåt i en ellers tung korona-hverdag.

Ole forteller at musikk har vært en stor del av livet.  

– Kort oppsummert så betyr musikken nesten alt. Jeg begynte med musikk da jeg var seks år gammel, og var med på med alt fra korps til piano- og gitartimer. Jeg klarer faktisk ikke å se for meg et liv uten musikk. Min bestefar var faktisk trekkspill-musiker og spilte til fest og dans rundt omkring i Norge. Han var helt klart mitt største forbilde, sier Ole. 

Artikkelen fortsetter...

Ole Hartz - MGP

– Aldri gi opp!

Med på MPG-laget som låtskriver er også tidligere Noroff-student Rein Mellbye Van Vliet. Ole forteller at det var viktig å bygge et nettverk under studietiden.

– Mine beste minner fra studietiden er de dyktige lærerne og det sosiale med de andre studentene. Noe av det viktigste jeg gjorde på Noroff var å ta til meg mye lærdom samtidig som jeg bygde kontakter. Kontakter er utrolig viktig i denne bransjen, og er en stor fordel som man kan ta med seg ut fra Noroff.

Har du nok lyst og pågangsmot så vil det fungere før eller siden.Ole Hartz

– Hvilke råd har du til nye lyd- og musikkstudenter?

– Aldri gi opp! Jeg vet det er klisjé å si det, men det er faktisk sant. Har du nok lyst og pågangsmot så vil det fungere før eller siden. Er du sulten på å lære mye, så øker sannsynligheten for å lykkes med musikk.

Ole sier også at unge musikere ikke må være redde for å feile:  

– Jeg har så mange prosjekter som har gått rett i søpla, men til slutt så kommer den ene idéen du leter etter! 

Slik stemmer du på Ole til lørdag:

Du kan stemme via NRK sin stemmeside. Det går raskt å opprette en NRK-bruker, om du ikke har en fra før.

Det vil ikke være mulig å stemme før programlederne gir beskjed om at avstemningen begynner. De vil også varsle når avstemningen avsluttes. Dersom du følger sendingen fra en stream, for eksempel i NRK sin app, så vær oppmerksom på at det kan være forsinkelse i sendingen på 30-90 sekunder. Vent derfor ikke med å stemme.

Vi ønsker Ole lykke til på lørdag!

Hør sangen her:

Mer om utdanningen

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top